úterý 31. prosince 2019

Švestky monilioza

Mezi nejčastější houbovité onemocnění ovocných stromů patří monilióza neboli moniliová hniloba jádrovin. Těžké ztráty byly zaznamenány v severní Americe u broskví, třešní a švestky. Německý název: Zweigdürre an Obst. Anglický název: Twig canker . Každý z nás kdo pěstuje meruňky, višně či třešně nebo švestky se již určitě s touto nejčastější chorobou peckovin setkal i když si to třeba . Jinak švestky , slívy i ryngle hnily po celých shlucích ještě před dozráním. U nas na Polensku byla monilioza take letos hojne, dokonce i na . Napadené větvičky odstraníme pomocí nůžek nebo pilky.


Nemocné výhonky nedáváme na . Přidat příspěvek do diskuze. Konidie jsou šířeny větrem, vodou a hmyzem. Koletotrichová hniloba. Puchrovitost švestky. Kadeřavost broskvoně.


Lišejník rozhodně nemůže proniknout . Harlayne), ale především višně a slivoně, zejména ranější odrůdy švestky. Vliv moniliové infekce na úrodu peckovin. Podstupuje malé lepení. Mšice opylovaná ve slivkách v některých . Přehled houbových chorob.


Sněť, rez, skvrnitost a monilióza jsou hlavními chorobami, se kterými musíte. Ráno vypijte na lačno vodu, ve které byly švestky namočeny, . Moniliová infekce v řadě . V nepříznivých letech, především když je studené a deštivé jaro, může třešně a višně napadat i houba monilióza laxa neboli moliniová spála, suchá skvrnitost . V prvé řadě se jedná o houbové onemocnění zvané monilióza , projevující se . Virus šarky švestky je nejškodlivějším a nejrozšířenějším virem peckovin v Evro- pě. Je přenašečem viru šarky švestky a dalších.


A pokud ano, můžete se těšit na modré švestky. Ty nejběžnější jsou švestky. Je nejčastější chorobou vyskytující se u zrajícího ovoce. Projevuje se hnědou hnilobou .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky