středa 25. prosince 2019

Thuje golden smaragd

Připravili jsme pro vás stručný manuál o sedmi bodech, se kterým zvládne sázení i naprostý laik. Udávané čísla platí pro nejžádanější tůji smaragd. Túje jsou dneska velmi oblíbené rostliny, používají se hlavně jako živé ploty. Popis: Vysoce odolná thuje , oblíbená pro svůj kuželovitý - ušlechtilý tvar. Roste velmi pravidelně.


Během roku má nárust až cm.

Je plně mrazuvzdorná. Jinou tújí hodící se do živých plotů je túje Smaragd , která má pyramidální vzhled a smaragdovou barvu. Pěstují se ale i malé odrůdy, které jsou.


Je nutné velmi citlivě přistupovat k sázení na korunách svahů, poněvadž z krajinářského. Má rád slunné, světlé ale stále vlhké stanoviště a vlhký vzduch. Množí se stonkovými řízky. Stačí odtrhnout větvičku s patkou, šikmo zasadit do stínu.


Mrazuvzdorné, pěstujeme od sazenic v. Růst je kompaktní, pomalu.

THUJA OCCIDENTALIS SMARAGD. Prodejní velikost 1- 1cm. Sedmileté sazenice jsou množené řízkováním.


Můžete je vysazovat ihned na trvalé . Pěstování Jednoduché sázení a pěstování thují (zarevu). Třetí rok můžeme již provádět stříhání z boku a zvrchu. Nechci aby skrz ně bylo vidět ale nechci aby si navzájem vadili . Vzrůst této túje je úzce, stěsnaně a pravidelně . Thuja smaragd occidentale? Hustota sázení : 50cm od sebe.


Před výsadbou bychom měli půdu pro sazenice dobře připravit a prokypřit. Díru, do které budeme rostlinu vkládat, . Při sázení je dobré používat baltskou světlou rašelinu, smíchat ji jedna ku jedné se . Tato rašelina vylepší . Odrůda Smaragd je mezi tújemi velkým favoritem ještě dnes, po mnoha desetiletích uvedení na trh. Mezi její přednosti patří tvar, barva a zdraví. Sowohl was die dunkle smaragdgrüne Farbe angeht alsauch die zierliche .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky