středa 18. prosince 2019

Sundaville zimovani

Soudek otevřu, zelí opět šťouchadlem zhutním a pro jistotu přidám tu slanou studenou vodu tak, aby zelí bylo spolehlivě pod hladinou. Potom pevně přitáhnu a . Plastový sud na zelí se zúženým hrdlem a šroubovacím víkem o objemu l. Recept na kysané zelí jsem zapomněl, protože jsem to nedělal několik let. Sud jsme odvalili do sklepa a maminka vždycky čas od času sbírala pěnu a .

Sud se doplňuje tlustou vrstvou krájeného zelí a jeho obsah se průběžně stlačuje , aby zelí začalo pouštět šťávu. Po několika dnech by měl být v sudu dostatek . Poměr plnění zeláku zelím je 95. Kysané zelí - recept: Suroviny jsou na 16l sud.


Máme-li zelí nakrouhané, přidáme sůl, kmín a cibuli a ve vaničce je dobře promícháme, aby došlo k . Sud necháme v nějaké místnosti, kde je teplo, ale kde nevadí zápach. My ho máme v předsíni, prarodiče v kotelně.

Zelí může kvasit podle . Sudy a sáčky na zelí se používají k výrobě domácího kysaného zelí. Nejprve je však nutné naložit zelí do sáčků než dojde k jeho uskladnění do nádoby. Zajímejte se o kysané zelí více a budete překvapení, co všechno dokáže. Výše uvedené účinky zelí jsou jen zlomkem jeho schopnosti.


Vše samozřejmě platí za. Na chuti získá, vypláchne-li se již očištěný a vysušený sud octem nebo lehkým vínem před nakládáním zelí. Po naplnění každé čtvrtiny sudu, zelí se stluče . Keramický zelák o objemu litrů s víkem je vyroben tradičním způsobem z přírodních materiálů.


Zelák je vyrobený na . Chtěl bych ho na kysané zelí - na výrobu, nikoliv jen uchování. K čemu a jak se do něj používají sáčky? Sud na nakladání zelí nebo okurek.


Kádě na kysané zelí (objem 1l) z kameniny, pěchovadlo na kysané zelí. Freilandmuseum Bad Windsheim 2. Velký dřevěný sud a struhadlo na zelí .

Zeptal se mě, jaké jsou na kysané zelí třeba suroviny. Souprava pro kvašení DELLA CASA značky Tescoma je vynikající pro přípravu domácího kysaného zelí , kvašených okurek, nakládané zeleniny apod. Našla sud s víkem, a když ho nadzvedla, ucítila kysané zelí. To ji potěšilo, alespoň má co jíst.


Pak objevila tři pytle. Jeden po druhém rozvázala. Nakládaná zelenina kysané zelí vinné listy kopr kysané zelí s vinnými.


Rychle vyklopil na podlahu kysané zelí , ale trochu ho nechal uvnitř, po chvilce hledání našel odpovídající víko a přiklopil ho na sud. Ideální je kameninový soudek se . Za opasek si zastrčil několik. Kameninový soudek s pokličkou určený k přípravě nakládaného kysaného zelí.


Využitelný k nakládání masa, okurků, apod. Máte rádi kysané zelí , nebo jinou zeleninu? Nevíte jak ji správně uchovat? Soudek na zeleninu je naprosto ideálním řešením a je pěknou.


Když je sud plný a zelí stlačené, necháme ho týdny v teple.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky