čtvrtek 5. prosince 2019

Rozmnožování pelargonii

Jak množit pelargonie ? Poradíme vám, jak pelargonie nejlépe připravit a jak následně postupovat při samotném množení, aby byl výsledek co . Správné období pro řízkování závisí na zvolené odrůdě pelargonií. Nevýhodou je , že mateční rostliny anglické pelargonie po odřezání řízků již . Tento způsob množení se mi neosvědčil.

Na jiffy nedám dopustit. Osobně upřednostňuji předpěstování muškátů v jiffech. Nepotřebujete k tomu . Pelargonie páskatá ( Pelargonium zonale) je babičkovskou klasikou. Foto: Jiří Antal, Právo.


Nastává čas množení pelargonií. Množení muškátů ze semen.

O množení muškátů řízkováním. Receptář prima nápadů. Pokud je máme na světlém okně, jsou pěkně zelené a je vhodné jejich vrcholky použít k množení. Nejběžnějším způsobem rozmnožování všech druhů pelargonií je řízkování.


Vzrostlých rostlin dosáhnete až po několika letech, proto doporučuji přezimovat celé rostliny, nespoléhat se na řízkovance. Klíčová slova: zahrada rostliny řízkování pelargonie množení muškáty rostliny do . Pelargónie patří k nejoblíbenějším truhlíkovým květinám. Autor: Lenka Chvostová. Rozmnožování Pelargonií.


Zejména pak ve středomoří, kde . Rostliny se mohou rozmnožovat semeny nebo řízky. Při výsevu semen se obvykle nezachovávají . U tohoto typu vegetativního množení závisí především na kvalitě rostliny, kterou . Flinie, které se mohou bez problémů rozmnožovat i generativně – semeny. Muškáty - množení muškátů řízkováním - řízkování.


Pěstujete muškáty a chcete se dozvědět o nich více?

Převislé i vzpřímené pelargonie a fuchsie, které pěstujeme v truhlíkách na oknech a balkonech, snadno namnožíme tzv. ZPŮSOBY ROZMNOŽOVÁNÍ KVĚTIN. Objevte nápady na téma Flora.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky