úterý 31. prosince 2019

Stromy s velkými listy

Paulovnie plstnatá – Paulownia tomentosa. Jedná se o strom až metrů vysoký s korunou dosahující až metrů šíře. Její listy jsou široce . Má veliké listy , krásně kvete a voní, zajímavé jsou i její plody.


Pokud vás okouzlila na vycházce v parku, můžete si katalpu vysadit i na zahradu.

Katalpy jsou si vzájemně velice podobné růstem, listy i květy. Právě pro dekorativní účinek velkých listů se využívají jako solitéry, i jako druhy do skupinových výsadeb dřeviny s nápadně velkými listy. S věkem pater přibývá a katalpa roste vzhůru, čímž se tvar koruny mění na zaoblený až . Jsou to stálezelené i opadavé stromy nebo keře se střídavými listy , 1– 2krát.


Listnaté stromy - okrasné dreviny Listnaté okrasné dreviny sú vďaka svojej rozmanitosti. Katalpa okrasná drevina má bohatú korunu s veľkými listami, ktoré sú vysoko. Kiwi je popínavá okrasná drevina, jej listy sú vysoko dekoračné, preto je .

Geocaching is a treasure hunting game where you use a GPS to hide and seek. S temito exoticky vypadajícími stromy s velkými listy a . S těmito exoticky vypadajícími stromy s velkými listy a charakteristickými doutníkovitými plody se v Plzni setkáváme velice často. Zasypali tedy chléb, když praskly březové jehnědy, a oves, když už kvetly listy.


Ve spodní části má strom tmavě zbarvený kmen s velkými trhlinami, které drsně . Tato lípa bývala v parku zastoupena velkými solitérními jedinci, kteří zde však už. Strom s hladkými šedými větvemi a zpeřenými listy se v zimě dobře pozná . Katalpa s velkými listy a vonnými květy, strom z elfích hájů. Jacquemontii velmi působivá bříza s krásně bílou kůrou. Překrásné stromy , pocházející většinou z Číny nebo Vietnamu, s nápadnými listy a především květy. Pavlovnie (Paulownia).


Nejvíc sucho a temno bývá pod jehličnany, hustě větvenými korunami dubů, buků, převislých jerlínů, dále pod stromy s velkými listy , jako jsou . Kompaktní malý strom s velkými listy. Plody jsou malé, vážící až g. Doba zrání je říjen nebo listopad.

Z jednoho stromu sbírejte až 1mini ovoce. Charakteristika: Vďačný a bohato olistený strom s kompaktnou guľovitou korunkou. Zaujme celkovým habitom. Listy tohto opadavého stromu sú . Vysoký strom s velkými temně zelenými listy.


V podzimním období se . Koruna je hustá, s pevnými větvemi.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky