čtvrtek 19. prosince 2019

Zavařování ostruzin

Zahradní ostružiny jsou vhodné k přípravě kompotu, džemu, . Ostružiny – zavařování ostružin. V dnešním díle našeho seriálu si posvítíme na ostružiny. Ať už máte ostružiny zahradní nebo jste si nasbírali ty divoké lesní, ostružinový kompot, džem, sirup či likér podle našich. Konzervování, sterilace, zavařování.


Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku. Poté je zalijeme cukerným roztokem, sklenice uzavřeme víčkem a sterilujeme minut při . Sklenice uzavřete a zavařte. Sklízíme a zavařujeme maliny a ostružiny - článek na Vaření. Ahoj, dostala jsem cca 2kg ostružin a za týden prý budou další, tak ráda bych je zavařila , bohužel v tomto směru . Rádi byste uchovali maximum chuti a cenných látek toho báječného ovoce, ale váš mrazák má jen omezenou kapacitu? Naši předci na cukr (který jsme si zvykli přidávat do zavařování ). Vyzkoušejte méně obvyklé recepty, díky nimž si uchováte ovoce a zeleninu rychle a zdravě.


Jahody, rybíz, angrešt, meruňky, ostružiny , třešně, broskve a další druhy ovoce se dají zavařit nebo želírovat, takže si vybere opravdu každý. Jak zavařit strouhaná jablka? Polovinu ostružin rozmačkáme, přidáme zázvor a opatrně smícháme s celými ostružinami. Tipy na zavařování okurek, ovoce (třešně, meruňky, broskve, jahody, angrešt apod.), masa a hub v troubě. Jak dlouho zavařovat , na kolik stupňů a který režim.


Recepty primanapady. Co říkáte na kombinace nektarinek a ostružin , nebo broskví a malin? Vrstvené džemy dva v jednom můžete udělat z jakékoli jiného ovoce.


Tento pin a mnoho dalšího naleznete na nástěnce ZAVAŘOVÁNÍ uživatele Božena. Zdroj pinu ahaonline. Pro zkušené a ty, kteří rádi experimentují, máme nachystaný dvoubarevný Extra ovocný vrstvený džem s kousky ostružin a nektarinek.


Hruškový sirup se skořicí . Tentokrát recept na marmeládu ze zralých ostružin , kyseliny citrónové, cukru a pektinu. Jestliže je nesníte, můžete ostružiny zamrazit, zavařit na kompot, udělat z nich džem, sirup nebo víno. Jogurt s ostružinami : bílý jogurt nebo zakysaná . Houby na kyselo bez zavařování.


Pokud máte hodně ostružin určitě jí vyzkoušejte. Nebo vybírejte další vyzkoušené zavařování , konzervování, sirupy recepty. Do hrnce vložíme omyté a očištěné ostružiny , kyselinu citronovou a želirovací cukr .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky