pátek 20. prosince 2019

Vrba jíva pendula pěstování

Vrba trojmužná (Salix triandra L.) - syn. Vzrostlejší vrba sklání své větve k zemi, proto se jí říká také smuteční. Větve vrby bílé jsou dlouhé, ohebné, porostlé kopinatými listy, které jsou . Je nejvíce až metrů vysoký a . Vnější výška, 1cm.


Aplikace (vánoční osvětlení), Venkovní.

V České republice jsou zaznamenány tyto druhy: vrba bílá ,. Většinou je to ale naopak, proto se zásahu pilkou nemusíme obávat. Krásná je vrba kroucená, která v Čechách pomalu dosahuje stejné obliby jako vrba bílá smuteční (salix alba ´pendula´). Je to statný opadavý listnatý strom rostoucí na vlhkých půdách a dosahující výšky až metrů. Bíle nebo růžově panašované kultivary keřovitých japonských vrb na zahradě opravdu zasvítí do dálky.


Běžně se pěstuje vrba bílá a její převislá „ smuteční “ forma, vrba křehká, v teplejších oblastech se může dařit vrbě babylonské, a hodně populární . Je to vrba bílá (Salix alba), ale mezi vyhlášenými je i vrba křehká (S. fragilis), vrba jíva (S. caprea) a vrba překrásná (S. elegantisima). Takzvané smuteční vrby s .

Vrba bílá smuteční se výborně vyjímá u jezírka, hodí . Známá smuteční vrba s mohutnou převislou korunou, větve často splývají až k zemi. Velice působivá solitéra, která vyniká . Nejen smuteční vrba bílá. Bílé vrby jsou rychle rostoucí stromy větších rozměrů, dorůstají výšky i přes m (obvykle však kolem 8–m).


Borka nejprve hladká, později . Dřevo vrby bílé se používá mj. Tristis Foto: Jindřich Votýpka. Kvetoucí převislé větve. Dlouhá jehněda samičích květů.


Pečlivě balíme a garantujeme OK doručení či výměnu. Podobná je vrba smuteční (Salix babylonica L.). Smuteční vrba je poddruhem vrby bílé. Bílá vrba - lidově zvaná smuteční (Salix alba) - roste na všech mokrých a vlhkých místech.


Kůru tohoto stromu využívá lidové léčitelství už . Latinsky: Salix caprea. Výskyt: Vrba jíva roste témeř v celé Evropě.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky