pondělí 30. prosince 2019

Zahradní keře s červenými bobulemi

Zahrada bez okrasných keřů ? Většina keřů má jako plody bobule , malvice nebo lusky různých. Za zmínku stojí i jehličnatý tis, který je prudce jedovatý ( celá rostlina) – jedinou poživatelnou částí jsou červené bobule. Okrasné keře i živé ploty jsou krásné, ale teď na podzim na nich dozrály plody. Zrádné bobule tisů – jedlé, ale současně prudce jedovaté. Sladká dužina jeho sytě červených bobulek je jedlá a chutná, jenže semena jsou . Zrovna tak zahrada , která je krásná díky chryzantémám, jiřinkám a. Keře jsou nepostradatelnou složkou zahrady , ať už jako živé ploty, nebo skupinky.


Taxus baccata), krásný, . Může zkrášlit i vaši zahradu. Její pěstování není nikterak složité. Pověstné jsou její červené bobule v zimě. Právě díky nim se cesmína hojně . Pámelník je známý zejména svými bílými bobulemi , které fungují podobně jako.


V srpnu až září pokryjí celý keř červené plody ve tvaru bobule , které chutnají podobně jako žvýkačka, jsou jedlé a navíc velmi. Nápadně červený keř , který snese i velké sucho a nejchudší půdy. Velmi působivá solitera do Vaší zahrady.


Stále větší oblibě se těší celoročně efektní zahrady , které se. Jeho temně fialové bobule s trpkou chutí se skvěle hodí zvláště do .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky