čtvrtek 12. prosince 2019

Sušená rajčata v troubě

Pokud máš horkovzdušnou troubu , klidně tam dej několik plechů, protože jeden plech je vždy málo, věř až . Nadbytek úrody rajčat můžete snadno konzervovat sušením. Zvolíte tradiční sušení na slunci nebo rychlejší v troubě či sušičce na ovoce? Nakonec jsme se tedy uchýlili k tomu nejjednoduššímu způsobu, tedy sušení v troubě. Ingredience: - rajčat a, ideálně co nejzralejší, ale stále tvrdší - olivový a . Plech vyložíme pečicím papírem a na něj rozložíme napříč rozříznutá zralá rajčata. Každé rajče osolíme a okořeníme sušenou bazalkou.


Sušená rajčata v troubě

Jak si je připravit a používat v kuchyni. Ale i když je tato metoda mnohem rychlejší, výsledný produkt je méně efektivní ve srovnání se sušením na. Zde nejvíce záleží na typu trouby (pokud má vaše trouba funkci ventilace vzduchu, zapněte ji), a především na velikosti rajčat. Recepty najdete také na samotné sušení rajčat , které se dělá v troubě nebo ideálně na slunci.


Takto upravená rajčata se často používají do salátů, pro výrobu . Navíc, v troubě určitě neusušíme takové množství rajčat , jako v sušičce. Umíte správně usušit rajčata? Při sušení v troubě budeme potřebovat ještě pečicí papír. Ten položíme na suchý čistý plech a na papír teprve rozložíme rajčata. I vy máte letos bohatou úrodu rajčat a nevíte co s nimi?


Sušená rajčata v troubě

Existuje mnoho způsobů jak rajčata . Pro sušení v troubě si vyložte plech pečícím papírem na který naskládejte nakrájená rajčata. Do sklenice dáme ve vrstvách rajčata , sušený česnek, kapary a . Se sušením v troubě nemám zatím zkušenost. Usušené a pružné rajčata dáme do skleniček, můžeme přidat ještě kousky česneku, nebo i . Sušená rajčata s bylinkami a česnekem.


Jakmile jsou hotová, vyndáme je z trouby a necháme vyhladnout. Mezitím si připravíme ingredience na . Vyberte ideálně zralá, ale stále tvrdší rajčata. Sušení rajčat v horkovzdušné troubě. Omyjte je a nakrájejte na půlky, větší plody nakrájejte na . Pak dáme do předehřáté trouby. Pokud máme sušičku na ovoce, je celý postup jednodušší.


Sušená rajčata v troubě

Zde ale budeme počítat s tím, že máme troubu. Rozložíme na pečící plech vystlaný papírem a necháme sušit v troubě rozehřáté na 1až 1°C asi až hodiny. Usušte je a pochutnáte si na nich ještě.


Rajčata pak nakrájíme podélně na poloviny. Stačí mezi dvířka a troubu zaklesnout dřevěnou vařečku. Prosolíme je a vložíme do sušičky na ovoce nebo do trouby na mřížku na . Takto postupujte, dokud sušená rajčata nejsou hotová.


Podívejte se na jejich. V přiotevřené troubě s puštěným ventilátorem (v té troubě :lol: ) by to nešlo? Pokud máte parní troubu jako já, sklenice postavte na plech, vedle nich položte víčka a dejte na minut sterilizovat do trouby o teplotě 120°C, .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky