úterý 10. ledna 2017

Phlox subulata pěstování

Existuje mnoho druhů těchto rostlin. Některé se pěstují pouze jediný rok, jiné vydrží na záhonech několik, jiné se hodí do skalek. První z nich je vzpřímeně rostoucí druh s výškou . Floxy ve spárové skalce.


Většina nízkých druhů plamenek je na pěstování velice nenáročná. Po seschnutí je nutné rostlinu sestřihnout.

Phlox subulata , česky plamenka šídlovitá, patří mezi nízké odrůdy plamenek. Jedná se o křížence mezi druhy phlox douglasii a phlox subulata. Jejich pěstování zvládne i úplný začátečník a bude odměněn pestrými květy.


Rosea - flox, plamenka. Naše výpěstky jsou otužilé, pěstované za přirozených, přírodních podmínek a nemají tedy problém s. Oblíbené a nenáročné skalkové floxy patří mezi nejvděčnější trvalky vhodné pro skalky,obruby záhonů apod. Je málo rostlin,které dokáží každé jaro.


Jestliže je ale místo mokré, ale ne nasáklé, mělo by být pro pěstování floxů vhodné. Plamenka šídlolistá je polštářová trvalka na .

Obrázek nazván Grow Phlox Step 4. Rostlina je vhodná k pěstování na okrasných záhonech, v truhlících i květináčích na balkónech. Plaménka se vyznačuje bohatým květenstvím, které přetrvává až . Hledáte phlox subulata pěstování ? U každého zboží si můžete zjistit i jeho dostupnost nebo. Rod plamenka ( Phlox ) je druhově velice bohatý. Najdeme zde druhy floxů představující letničky (P. drummondii), skalničky (P. subulata , P. douglasii), ale hlavně celou řadu zástupců skupiny trvalek.


Poradíme, jaké druhy a jak je na zahradě pěstovat. Creeping Phlox - Phlox Subulata. Phlox is perennials which have clusters of aromatic flowers. Rozrůstá se kobercovitě, vytváří souvislé . Až přes jeden metr vysoké plamenky Phlox paniculata, Phlox maculata, Phlox carolina a. Pěstování : Potřebuje spíše kypřejší půdu s přídavkem humusu.


Pro své bohaté kvetení a nenáročné pěstování je tento druh velmi oblíben. Více informací a rad k pěstování naleznete také zde: PORADNA: Návody, choroby, škůdci, receptáře . Minimální délka: – týdnů. Délka pěstování hrnku.


Co lze doporučit k pěstování.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky