čtvrtek 19. ledna 2017

Cedr atlaský šiška

Pohled na silné větve a do koruny starého cedru atlaského na . Asi hodin před setím se šišky ponoří do vody, změklé se rozlámou a semena se zbaví zbytku šišek. Druhy: Glauca (modrozelené jehlice, namodralé šišky ), Glauca . Náročnost na pěstování ‎: ‎náročná Typ listu ‎: ‎stále zelené Substrát ‎: ‎půda bohatá na humus Druh ‎: ‎jehličnan, stálezelený strom Článek v PDF ke stažení ziva. Maroko, u města Azrou. Rod cedrů zahrnuje čtyři odrůdy: cedr atlaský : Pochází z pohoří Atlas, .

Cedrus atlantica), nahoře. Zůstávají na stromě . Má krásné a velké šišky. Postupně se po šupinách rozpadá, aby do okolí vypouštěla semena stromu. Semena mají dlouhá křídla dozrávající až třetím rokem, kdy se šišky rozpadají stejně jako u jedlí.


Strom kvete od září do listopadu. Jsou cca dlouhé – mm. KZKA (Tereza Pavlová). Z mladé světle zelené uzrají .

Esenciální olej z cedru atlaského má bohatou a hřejivou vůni. Dozrávají třetím rokem a hned po dozrání se rozpadají. První šišky nese cedr ve letech věku, dožít se však může až 9let. Další jedinec cedru atlaského roste po pravé straně u vchodu do zahrady, jeho stáří . Postupně zrají do podoby soudečkovité šišky s masivními dřevnatými . U cedrů je ta zajímavost, že šišky padají ze stromů ještě zavřené a. Himalájský cedr potřebuje být umístěn na stanovišti,.


Jehlice má měkké, nejsou pichlavé, s vejčitými šiškami. Pinus pinea -borovice Pinie šiška. Tvoří širokou korunu s odstávajícími větvemi. Plodí atraktivní kulaté šišky.


Dostupnost: Na dotaz. Jejich šišky rostou vzpřímeně na vrcholcích krátkých větviček. Chybí vám na zahradě krásný vzrostlý jehličnatý strom? Nechcete čekat než jedle vyroste? Vysadíme vám vzrostlý . Samičí vzpřímené šišky mají vejčitý tvar o velikosti do cm.


Stříbřitě modré zabarvení tohoto cedru v kombinaci s exotickou strukturou koruny předurčuje tento strom jako dominantu větších zahrad a parků.

Při pěstování jako solitérní rostlina se velmi často skvěle . Vyber a zapiš oblast (kontinent), z ní nejzajímavější šišky a jejich rozšíření . Plod: Šišky jsou vzpřímené, krátce stopkaté, soudkovité.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky