čtvrtek 12. ledna 2017

Neopadave pnoucí rostliny

Stálezelená popínavá až poloopadavá rostlina středního vzrůstu (okrasná dřevina). Vhodná do vlhčího stínu nebo polostínu. Zahrnují jak opadavé, tak neopadavé keře.


Pečlivě balíme a garantujeme OK doručení či výměnu. Pokud jde o popínavé rostliny , je v našich zeměpisných podmínkách výběr stálezelených prakticky zúžen na tři neopadavé druhy.

Jejich stonek může být dřevnatý (liána) nebo bylinný. Břečťan obecný (Hedera helix) je stálezelená rostlina , která dorůstá. Popínavky dokonale kryjí fasády domů.


Rostlinu je tedy nutné ve spodní části přistínit například nižší neopadavou rostlinou a. Růže pnoucí (Rosa) je opadavý keř, který obvykle dosahuje délky . Pnoucí neopadavé dřeviny slouží k zakrytí zdí, plotů, pergol či svahů a podobně. Vám poskytnou „úkryt“ celoročně. Neopadavé popínavé rostliny.

Záleží jen na vás, zda budete volit popínavé rostliny stálezelené nebo kvetoucí. Jak asi uhádnete, početnější skupiny tvoří popínavé rostliny opadavé. Ojedinělým zástupcem neopadavých popínavých rostlin je břečťan plazivý. Není náhodou, že se pnoucí dřeviny těší ohromné oblibě - zkrášlí bezprostřední.


Na podzim se mohou mladé rostliny vysadit do květináče, který se vejde do otvoru . Pozor však na dřevěné pergoly, umí je pořádně poničit. Nabízejí se popínavky, které se pnou po pergolách, rostliny, které bez pomoci . Rozsvítí ji nejen jehličnany, ale i celá řada stálezelených rostlin, které. Zahalte plot nebo zídku popínavými rostlinami a využijte je ke zkrášlení zahrady. Vybírat můžete z kvetoucích či okrasných listem na Truhlikov.


Akebia pětičetná pochází z Číny, Japonska a Koree. Roste jako dřevnatá popínavá liána, v našich podmínkách opadavá. Lze ji použít na popnutí plotů, pergol, . Dovedou dodat vaší zahradě jiný rozměr, umí ji doslova pozvednout.


Na stěně urazí až pět metrů za rok a bujně roste i do šířky. Na jižní stěnu domu se hodí spíše jednoleté popínavé rostliny , které ji . Je nejoblíbenějším druhem popínavé rostliny , protože je nenáročný na své stanoviště i na péči.

Je stálezelený, neopadavý , s nevýraznými . Rosa Kormun pnoucí , 1Kč. Rostliny pnoucí se při stěně domu vytvářejí budově „druhou kůži“.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky