pondělí 16. ledna 2017

Jak založit skalku

Sousedi budou koukat! Nevíte, co s prázdným rohem zahrady? Využijte ho pro založení skalky.


Zahrada ve svahu si přímo říká o vybudování skalky , můžete ji však založit i na rovině jako zajímavé zákoutí. Tipy na rostliny najdete i ve videu v .

Podzim je ideální dobou pro založení skalky - v zimě se kameny usadí a na jaře můžete sázet. Krásná skalka však vyžaduje trpělivost a . V ideálním případě se může skalka stát na svažitém pozemku i jeho hlavní geometrickou linií. Ovšem i skalničky se odlišují od ostatních květin, . Jestliže, již jste se pevně rozhodli mít na zahrádce nebo před domem skalku , poradíme vám, jak na to.


Pokud máte vybrané vhodné místo pro výstavbu skalky , nakoupené rostliny, kterými chcete skalku osázet, a dovezené kameny, nezbývá, než se . Pěstování květin a péče o skalky se jí staly příjemným koníčkem. O své tipy na zakládání skalek se s vámi nyní podělí.

Několik tipů pro začínající . Pro skalku bychom měli vybrat svažitý terén, skalka ve svahu bude vypadat vždy přirozeněji a lépe, . Snad každý by chtěl mít na své zahrádce skalku , která upoutá na první pohled. Jak jsme již zmínili, plevele budou jedním z hlavních nepřátel naší skalky. Proto je vhodné pozemek před samotnou výsadbou ošetřit nejlépe . Velikost skalky a její umístění. V první řadě je třeba zvážit vaše časové možnosti. Kolik kamene bude potřeba?


To zjistíte, když kameny vyskládáte ještě v lomu na zem tak, jak by mohly ležet ve skalce. Dnes už si tedy každý zahrádkář může založit vlastní skalku. Autor: Thinkstockphotos.


Jistě ten obrázek znáte, možná že máte podobnou situaci na vaší zahrádce: navršený kopeček zeminy či kus . Nejprve si musíme uvědomit, . V posledních letech se vrací obliba přirozeně vypadajících skalek a skalních partií zahrad. Jak vyrobit v záhrade skalku. Chcete si Vaši zahradu zkrášlit skalkou ?

V tomto videu Vám profesionální. V nevhodném prostředí působí skalka rušivě a je projevem . U malé skalky není problémem přestavět ji najednou, přičemž se vyjmou všechny rostliny ze země, očistí se a založí na jiné místo. U větších skalek však je . Okrasná skalka je dominantou a chloubou mnoha zahrad.


Pokud k tomu máte prostory, a věřte, že stačí i pár metrů, tak ani vám nic nebrání, . Skalka není záhon s kameny.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky