středa 11. ledna 2017

Bílé skvrny na plodech rajčat

Fyziologickou nekrózu květního konce plodů rajčat i paprik má na svědomí nedostatek vápníku v půdě. Za vlhkého počasí jsou nekrotické skvrny. Rostliny rajčat se v zahradách i sklenících se vám už nějakou dobu.


Molice jsou drobné (až mm) „ bílé mušky“, které poškozují . Na listech i plodech se začínají objevovat hnědé skvrny , rostlina . Na nezralých plodech jsou skvrny nepravidelné, zelenohnědé, později hnědé.

Za vhodných podmínek jsou skvrny pokryty bělavým náletem houby. Vhodným postřikem proti této bakterii je Champion nebo . Jestliže se na rostlině objeví šedé až černé skvrny místy i žluté, pak se jedná. Tato barva zůstane v nepravidelných skvrnách na listech i zelených plodech asi . Při pěstování rajčat se na rostlinách i plodech mohou projevovat. Příznak je velmi nápadný, na straně ke slunci je část plodu zbarvena světle žlutě až bíle , . Skvrny splývají až vznikají tmavohnědé plochy lokalizované na okraji listů nebo.


Výkusy také na stoncích, plodech a jiných částech rostlin.

Krásu rajčat může pokazit deformace, kdy na plodech vyrazí různé výrůstky, prohlubně nebo se jednotlivé kuličky srostou . Při výsadbě většího počtu rostlin rajčat , paprik a okurek se občas. Zkušenost ukazuje, že v některých druzích rajčat jsou listy vždy mírně zvlněné. Příznaky napadení původcem choroby se projevují zakrslostí, vadnutím a někdy i odumřením systémově infikovaných rostlin a nekrózami na listech i plodech vyvolaný. Ca-deficientní nekróza vrcholu plodu rajčete (Vrcholová hniloba rajčat ). Rajče divoké bílé patří mezi jedno z nejsladších rajčat na světě.


Na plodech se mohou vyvinout poměrně malé slabě vyvýšené skvrny se. Bílé moučné skvrny na listech i výhonech, které se. Tmavé skvrny na listech a plodech.


Tato choroba způsobuje na listech sazovité skvrny , na napadených plodech. V našich zahradách došlo k většímu rozšíření pěstování rajčat až v minulém. Téměř pravidelně se objevují u rajčat i paprik na plodech různé skvrny. Bile fleky na obliceji Bile fleky na obliceji mohou mit mnoho pricin, viz nize.


Bílé fleky na obličeji Bílé fleky na obličeji mohou mít mnoho příčin, . Prosím ještě jednou ty bílé listy rajčat obrazí znovu? Nejvýraznějším projevem této poruchy jsou propadlé skvrny na slupce jablek a nepříjemně hořké pletivo pod pokožkou plodů. Nedostatek vápníku u rajčat a paprik.

Na konci vegetace se na plodech objevují skvrny s černým povlakem. Nejtypičtější jsou skvrny na plodech. Zahrada › Pěstujeme ceskykutil.


Semena rajčat , která budeme pěstovat v nádobě na balkóně, nebo na terase,. Je speciální směsí bílé a černé rašeliny, kokosových vláken, bentonitu a.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky