středa 25. ledna 2017

Dýňové semínka neloupaná nesolena

Dýní existuje opravdu nepřeberné množství a člověk občas zaváhá,. Ve druhé polovině září trpí slinivka, která má na starosti obrovské království sliznic v celém těle. Proto potíže, které se v tomto období . U celých dýní je důležitá nepoškozená slupka – bez změklých míst a bez hlubokých vrypů. Patří k nejoblíbenějším druhům dýní – na rozdíl od většiny ostatních ji nemusíte loupat, při vaření nebo pečení totiž slupka krásně změkne. Druhů dýní je opravdu mnoho a každou můžete v kuchyni skvěle využít.


U nás jsou nejvíce známé dýně hokaido a máslové dýně. Dýně jsou symbolem podzimu. Doma s nimi vykouzlíte okrasné dekorace i lahodné pokrmy. Umíte se ale v jednotlivých druzích dýní vyznat? Recepty z dýně se hlásí o slovo!


Je poddruhem muškátové dýně. Pěstování dýní není nijak náročné a téměř všechny druhy vyžadují stejnou péči. Jak a kdy dýně vysévat a vysazovat? Patří k menším pěstovaným druhům , její plody váží mezí 1-kilogramy. Báječné je, že se nemusí loupat, slupka varem . Jediná dýně hokkaido se jí i se slupkou, ostatní druhy dýní je třeba loupat.


Nejjednodušší je dýni rozkrojit napůl a upéct. Sami si každý rok objednáváme semena nová. Ovšem ne všechny druhy dýní jsme si oblíbili jako pochutinu.


Pokud si pořizujete semínka či sazenice dýní , vždy se zeptejte, který druh je okrasný . Na světě existují desítky druhů dýní. Všechny druhy dýní jsou jedlé, dokonce i ty okrasné. Jedinou dýní , která se před tepelnou úpravou neloupe, je Hokkaido. Dužnina obou je sytě oranžová a lehce nasládlá.


Výhodou tohoto druhu je, že se slupka . Nejběžnější jedlé druhy dýně. Velikost, tvar i barva se však liší druh od druhu. Nejčastěji se u nás pěstuje dýně obecná, . Druhů a kultivarů dýní existuje opravdu veliké množství, a tak se vám pokusíme pomoci, abyste se v těch dýních vyznali. Dozvíte se nejen to, .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky