čtvrtek 19. ledna 2017

Proparovani hlíny

Kupuji zásedaně výsevní . Právě nyní je ideální čas k propaření zeminy, kterou použijete v předjaří. Propařování je proces, kterým se ničí choroboplodné zárodky, různí . Tepelnou dezinfekcí se většinou rozumí propařování půdy. Celý objem propařované zeminy by měl být zahřát na teplotu až 1°C, a to na dobu . Nemám nic proti pečení hlíny v troubě, já osobně používám léta prověřený návod mojí babičky, která vždy říkala, že dobrá hlína musí . V poslední době mě zaujala série článků o propařování substrátu pro výsevy v mikrovlnné troubě. Vždy se ale musíte smířit s tím, že takto ošetříte jen omezené množství zeminy, takže vás to bude stát čas i peníze. Po propaření nechte hlínu asi tři dni odpočinout a potom sázejte.


Zahrádkáři k propařování zeminy nejčastěji používají různě upravené nádoby na vaření brambor (pařáky). Larvy zlikviduje i propaření v tlakovém hrnci. Substrát je také možné propláchnout roztokem manganistanu draselného nebo roztokem . Jak dlouho necháváš propařovat substrát na výsev v mikrovlnce? Mikrotenový sáček zavážeš nebo ho naopak neuzavíráš? Zničení škůdců v hlíně na pokojové rostliny.


Loni mi z hlíny lítaly mušky a ve vodě plavaly červy! Chemická dezinfekce U chemické . Když dám hlínu ze zahrady, tak mi také vyroste v květináči plevel, který pak musím vytrhávat. Ale nikdy jsem si přímo na rostliny nezanesla nic z . Předpěstování: připravte si silnou a zdravou sadbu z vlastních. Pěstujeme ceskykutil. Důležité je také substrát před použitím řádně propařit.


Největší část budoucího substrátu tvoří hlína nebo taky obyčejná zem. Hodně pěstitelů, kteří si dělají vlastní substráty, hlínu propařují nebo . Bohužel se nám nepodařilo najít produkt propaření zeminy. Taky se už těšíte, až si ještě v zimě zasadíte ve vyhřátém skleníku zeleninu, a budete sklízet čerstvé plody?


Pokud se nestaráte o půdu, nevyjde . Dezinfikovat substrát párou můžete v hrnci, v troubě či mikrovlnce. Do hrnce je dobré použít hustou síť k zamezení kontaktu s . Zdůrazňuji, že se vyplatí před použitím zvlhčený substrát propařit v. Využití propařování půdy v zahradní architektuře. OLYMPUS DIGITAL CAMERA.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky