čtvrtek 26. ledna 2017

Postrik na strupovitost broskví

Mnoho pěstitelů se nás dotazuje, co to mají za oranžové skvrny na listech hrušní. I když letošní duben a květen byl vcelku suchý, stačil i jeden den deště a rez se . May Účinný postřik je nutno provádět v době květu hrušní (nejlépe na neotevřená poupata a při dokvétání květů). Mar Řez ovocných stromů: Meruňky.


Postřik proti rzivosti hrušní. Jestliže se vám na listech hrušní objevují rezavé skvrny a bradavičnaté výčnělky, pak . I když jste na zahradě žádný jalovec nevysadili, neznamená to, že je vaše hrušeň. První postřik by se měl provádět zjara před kvetením, druhý krátce po odkvětu.


Aug U hrušní se příznaky projevují od června nejprve v podobě žlutooranžových oválných skvrn na čepelích listů, velikosti – cm. Provádí se postřik hrušní v době těsně před květem a poté znovu těsně po odkvětu. Prozradí ji skvrny na listech pak je nutný postřik. Patří mezi nejvýznamnější onemocnění hrušní , ale také jalovců.


Stále častěji se setkáváme v letních a podzimních měsících s onemocněním hrušní ,které se pozná na první pohled podle nápadných rezavých skvrn na listech . Na vzniku kulturních odrůd hrušní se podílely druhy hrušeň obecná Pyrus. Jde o dvoudomou rez , mezihostitelem je jalovec chvojka, na kterém přezimuje. V dubnu až květnu vyrůstají na kůře jalovců z telií rosolovité oranžovožluté útvary. V napadených výsadbách se postřik hrušní doporučuje před . Rzivost hrušně je původní choroba vyskytující se na území bývalého Čes-.


Apr V místech zduření se pak na přelomu dubna a května (tedy v době květu nebo těsně po odkvětu hrušní ) objevují hnědožluté rosolovité výrůstky . U hrušní se doporučuje postřik fungicidy v době před a po odkvetení v lokalitě silného výskytu. Kdy je nejvhodnější doba k provedení postřiku jabloní proti strupovitosti, padlí nebo hrušní proti rzi hrušňové. Rez hrušňová je houbová choroba hrušní je způsobena houbou.


Výskyt rzi hrušňové je vázán na přítomnost obou hostitelů, tedy hrušně a daných. Nezapomeňte na poslední postřik před zimou a to proti plísni sněžné. Rez hrušní má tedy hostitele, a proto by v okruhu 2až 2m kolem hrušní neměl. Pěstování hrušní znovu získává na oblibě, a znovu se tak tyto ovocné stromy.


Při jarní výsadbě provedeme základní řec (viz. odstavec Řez ), při podzimní. SYMPTOMY A BIONOMIE: patogen přezimuje na jalovcích, v dubnu až květnu. Dec U hrušní rez vytváří na plodech, spodních stranách listů a řapících červené nebo. Jejich postřik spolehlivě likviduje rez i na dřevinách.


K ochraně se používá postřik působící preventivně od fáze zeleného poupěte, a to v. Ze zimních výtrusů na jalovcích přechází rez na hrušně v období jejich květu. Jalovce ošetřujeme ve stejnou dobu jako hrušně, ale přidáme ještě podzimní postřik. Spolehlivý přípravek na rez je . Na svrchní straně listů se objevují začátkem léta oranžové, oválné, postupně se . STRUPOVITOST JABLONÍ A HRUŠNÍ.


Nejvíce však dělala pěstitelům starosti asi rez hrušně.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky