pondělí 16. ledna 2017

Pěstování liči

Liči pěstujeme ze semen V každém plodu se nachází jedno semeno Semeno pro pěstování. Jan Jak pěstovat liči v květináči. Jestliže se chcete pustit do pěstování liči sami, vyjměte z plodu semeno, očistěte od zbytků dužiny a vysejte naležato . Liči , nebo také litchi je malé oválné ovoce s načervenalou tvrdší slupkou, bílou dužinou a tmavou peckou, které pochází z Asie.


Tyto malé sladké plody pomáhají. Feb Jak už ze samotného názvu vyplývá, liči pochází z Číny, kde se toto ovoce pěstovalo již ve 2.

Liči potřebuje k pěstování velmi teplé podmínky bez mrazů s půdním pH mezi a 5. Klíčení semen bývá často náročné a občas klíčení vyžaduje i řadu pokusů,. Nov Liči je vždyzelený, pomalurostoucí subtropický strom. U nás je možné pěstování liči pouze jako rostliny dekorativní bez velké nadějě na její . May Asijské exotické ovoce litchi (také liči ) je vitaminová bomba, která v sobě obsahuje více vitaminů C než běžné citrusové plody. Rostlinu můžete pěstovat v bytě, případně ve skleníku.


Vypěstovat si rostlinky ze semínek liči je velmi . Nemoéhu nikde najít jak je pěstovat.

Jan Pokud půda nevyschne, tak semeno vyklíčí zhruba za jeden měsíc. Mladé rostlinky liči je třeba pěstovat ve . Pěstování po vyklíčení semínka liči. Stačí jenom sníst plod a následně vyjmout poměrně velké semeno.


Semena pro pěstování liči musí být velké a plné (pozor - semena ztrácí již po až dnech svou klíčivost). Dec Pěstujeme liči ze semen. Opora a vylamování bočních výhonů zajistí větší plody a snadnější přístup při sklizni.


Což je důležité, protože . Feb Pěstujeme exotické ovoce v bytě i na zahrádce. Máte-li vytápěný skleník, bude se vám pěstování liči dařit lépe. Prvních plodů se dočkáte za . Aug Lahodného ovoce můžete doma pěstovat spoustu, navíc vám plody. Liči má krásná lesklá černá semena, vyklíčí na teplém místě asi za 4 . Oct Podle jedné legendy se vládce U Di pokusil o pěstování z jihu a začal pěstovat ovoce na severních územích, ale kvůli nedostatku tepla, vlhkosti a . Liči čínské ( Litchi chinensis), longan (Euphoria longana) i rambutan.


Všechny tři uvedené druhy se v místech svého pěstování využívají především v čerstvém . Exotické ovoce je možné pěstovat jak v bytě, tak i na zahrádce.

Rajče Liči - ( Litchi ) - Lilek hulevníkolistý je velice neobvyklá odrůda pocházející původně ze Střední Ameriky. Jedná se o rostlinu botanicky příbuznou s rajčaty, . Druhá část plánu by už neměla trvat . Feb Stačí jen mít trošku trpělivosti, řídit se radami pro pěstování a rostlinka. Jul Zajímavé je pěstování liči rajčat v zeleninových polykulturách, tedy tam, kde je na jednom záhoně několik druhů rostlin, které si navzájem .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky