pátek 21. října 2016

Ochrana vlnovník révový

Ochrana vlnovník révový

Jsou používány jarní preventivní postřiky. Je doporučován dravý roztoč jako . Efektivnost chemické ochrany je vzhledem ke způsobu života vlnovníka nižší než u hálčivce révového. Anglický název ‎: ‎Grape erineum mite, Vine leaf.


Provádění ochranných opatření. Nechemické metody ochrany rostlin. Biologická a biotechnická ochrana. Tyto přípravky lze používat v systémech ekologického zemědělství.


Chemická ochrana rostlin. Zásady správné aplikace. Hálčivec révový, vlnovník révový. Kadeřavost (akarinóza) révy vinné se projevuje výrazným zpomalením růstu letorostů, deformacemi listů a . Vlnovník révový napadá zejména mladou listovou plochu. Plstnatost révy vinné (erinózu) způsobuje roztoč vlnovník révový (Colomerus vitis ). Révu vinnou nejvíce poškozují vlnovník révový a hálčivec révový.


Druhou možností je ochrana s využitím přípravků na bázi síry nebo olejů v . Tu první způsobuje roztoč vlnovník révový. Když se na listech vytvoří puchýře ze spodní strany vyplněné plstí, může už být pozdě. Přezimují samičky především za. Roztoč révový – vlnovník révový.


Dalšími častými škůdci jsou vlnovník révový způsobující plstnatost listů, sviluška ovocná a sviluška chmelová sající na listech a housenky obaleče jednopásého . Popis: Na mladých listech se objevují vypouklé červené puchýře. Na spodní straně puchýře se vytváří vatovitá plst. Typhlodromus pyri a ochrana dalších . Povolené přípravky na ochranu révy proti chorobám ( fungicidy). Ochrana : Postřik aplikujeme . Insekticidní ochrana je málo efektivní a neprovádí se. Aktuální výskyt sledovaných organizmů a) Plíseň révy –. Hlavními škůdci jsou pak hálčivec révový (Calepitrimerus vitis), vlnovník.


Ochrana vlnovník révový

Postřikový přípravek ve formě s vodou mísitelného koncentrátu k ochraně rostlin proti kadeřavosti broskvoně, hálčivci a vlnovníku révovému , postřik na . Přípravek je určen k ochraně rostlin proti kadeřavosti broskvoně, hálčivci a vlnovníku révovému , postřik na přezimující škůdce. Obsah: polysulfidická síra  .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky