pondělí 27. ledna 2020

Suseni medunky

Sběr, sušení , uskladnění: Meduňka se sbírá v červnu a červenci okolo 12. Ideální je sbírat především mladé vršky, které poskytují. Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Uklidňující účinek meduňky se projeví na celém organismu, nervech i psychice. Meduňka spolehlivě pomůže od nabíhající migrény i stresu a napětí.


Léčivé účinky Meduňky lékařské Usušenou meduňku využijeme k přípravě. Jemná a příjemná vůně ze záhonu meduňky se sušením vytrácí, i když se suší do. Web plný bylinek, MUDr.


Zbyněk Mlčoch, bylinky pro všechny. Na zahrádce nám vyrostla meduňka , kterou jsme ostříhali k usušení. Jak používat meduňku. Pěstování meduňky na zahradě nebo v přenosné nádobě je.


Při pomalém sušení mají listy tendenci hnědnout, čímž se znehodnocují. Pro naši potřebu využijeme spíš rostlinnou drogu . Nevýhodou sušení meduňky je, že i při rychlém sušení dochází k velké ztrátě účinných látek. Jestliže máte sušenou meduňku, nezapomeňte ji uchovávat v . V horkých dnech se obsah léčivých silic snižuje, proto je dobré vrhnout se . Z meduňky se sbírají listy a nať, a to v období června až září. Postup: Listy meduňky smíchejte s ostatními ingrediencemi a zalijte koňakem či vodkou. Postup: Čerstvě natrhané listy meduňky zalijte vroucí.


Find this Pin and more on sirupy by silvia farkasova. Zásady sušení bylinek. Nasbírané části rostlin nemačkejte a ukládejte je volně. Bylinky naskládejte na rošty, síta . K sušení sbíráme jednotlivé listy i celé lodyhy. Nejlépe před rozkvětem a za slunečného počasí, kdy obsahují nejvíce silic.


Brzy znovu obrazí, sklízet tak můžete několikrát do roka. Kynutí chleba a rozpékání pečiva v. Při sušení meduňky nesmíme používat vlhké listy, například po zalití, dešti, . Meduňka na záhoně meduňka, lékařská, meduňky , semena, semínka, prodej semen,meduňku. Sušení ovoce, zeleniny a hub v sušičce.


Při velmi pomalém sušení směs hnědne a znehodnocuje se.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky