pondělí 20. ledna 2020

Sasanka zahradní pěstování

Sasanka zahradní pěstování

V zahradách můžeme pěstovat i sasanky s různě barevnými květy. Z nich bylo vyšlechtěno mnoho zahradních kultivarů. Z hlíz těchto sasanek vyrůstají trojčetné listy. Náročnost na pěstování ‎: ‎bez nároků Typ listu ‎: ‎malé listy, roztřepené či vícetvaré Doba květů ‎: ‎březen, duben, květen, srpen, září,.


Sasanky nebo také anemonky jsou krásné zahradní květiny podobající se sedmikráskám, které planě rostou na krajích . U zahradních sasanek existuje obrovské množství vyšlechtěných a. Japonské sasanky lze pěstovat jako solitéry, pro zvýraznění efektu však . Přesto jde stále o stejný druh – sasanky neboli anemonky. Tyto sasanky patří do skupiny velkokvětých hybridů, které se v mnoha barvách. Zahradní software: zapojte do plánování počítač. V tomto článku si můžete přečíst o: vzhledu sasanky , pěstování , exotických druzích.


K dostání není pouze sasanka hajní, ale existuje více druhů. U nás je nejznámější sasanka hajní, ze které bylo vyšlechtěno i několik zahradních. Nenáročná trvalka, která vám svými květy bude dělat radost až do podzimních dní, je jistě sasanka japonská (Anemone hupehensis).


Sasanka zahradní pěstování

Druhy Anemone tomentosa a sasanka japonská se množí kořenovými řízky. Pokud chceme pěstovat sasanku lesní nebo i jiný druh, přidáme při výsadbě trochu . Ve střední Evropě můžeme potkat druhů, pokud nepočítáme druhy pěstované a zřídka zplanělé. Zajímavě tak prodlužuje sezonu zahradních trvalek. Nevyhovují jí špatně odvodněné a dlouhodobě promáčené zahradní zeminy. Rostlina jinak nemá velké nároky na pěstování.


Uvítá pouze pravidelné zalévání při . Sasanky jsou půvabné trvalky, které známe z jarních lesů. Jsou velmi vhodné pro pěstování v našich podmínkách, jelikož pocházejí převážně ze severní . Promluvme si více o zvláštnostech pěstování sasanky , které patří do různých odrůdových skupin. Budou ve východní části zahradního pozemku. Do pařeniště hlízky vysazujeme na podzim do lehké, zahradní půdy bohaté živinami.


Sasanka zahradní pěstování

Pokud nemáte zahradu, můžete také sasanku pěstovat v nádobě na balkoně . První písemné zmínky o pěstování sasanek jsou doloženy z konce 17. Anemone blanda jako vhodný druh pro zahradní skalky (str. 34). Nicméně v japonských zahradách se tato sasanka s oblibou pěstovala po staletí,.


Jednotlivé rostliny se. Sasanka hajní je poměrně variabilním druhem. Víc, než obyčejný zahradní domek - Uvažujete o novém zahradním domku na nářadí? Využití: Řada kultivarů a hybridů se pěstuje jako dekorativní zahradní rostliny, kvetou v pozdním létě a na podzim.


Sasanka zahradní pěstování

Tyto rostliny v podstatě péči nevyžadují. Pěstované rostliny prospívají .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky