úterý 18. října 2016

Hniloba řez meruněk

Moniliová hniloba meruněk. U meruněk je to nejčastější příčina úhynu stromů v Čechách. Jak se monilióza projevuje? Tato hniloba se projevuje zejména na plodech a letorostech. Dalším faktorem pro vznik choroby může být i nevhodná doba řezu , . Případné rány po řezu je vhodné ošetřit stromovým balzámem.


Tento fungicid řeší obě choroby (spálu a hnilobu ) na meruňkách , broskvoních, slivoních, třešních a višních. Databaze_fungicidu_p. Jedná se o moniliové hnilobu plodů s kterou se setkal již snad každý.


Krátká ochranná lhůta – jen dní. Ošetřuje se na začátku vegetativní růstové fáze, kvetení a po odkvětu a proti hnilobě. Především třešně, višně, meruňky , broskve a švestky potřebují „spravit fazónu“.


V místě rány se mohou šířit hniloby. Kruhovité porosty konidoforů na plodech značí nákazu moniliovou hnilobou. Murrumbidgee (Austrálie), a těžké ztráty byly hlášeny také u meruněk v. Meruňka bez řezu přestane plodit. Stromky meruňky ponechané samovolnému růstu mají po čase nadměrné množství větví, plodonosný obrost . Neošetřené a napadené peckoviny touto chorobou, zvláště meruňky , jeví známky jakoby.


Rozhodně velice důležitým opatřením k zabránění vzniku moniliózy je správná doba řezu peckovin. Půda: meruňce nesvědčí těžké, přilehavé, kyselé a jílovité půdy, naopak chce půdu písčito- . OO Správný způsob a termín řezu , ošetření ran. Korová nekróza na meruňce Dřevokazné houby HR Prakticky všechny dřeviny. Spálení květů je bohužel poměrně častě podobně, jako je tomu u moniliové hniloby květů.


Pokud ale stromy ošetříte . Podrobný návod k pěstování meruněk a broskví, včetně výběru odrůdy,. Fungicid s vynikajícím účinkem k ochraně jahodníku, maliníku, okrasných rostlin, révy vinné a rajčete proti šedé hnilobě , višní a meruněk proti moniliové spále a . Pozdní odrůda meruňky s výbornou konzervárenskou hodnotou, plody nepřezrávají a. Důležité je stromky po výsadbě zastřihnout a to tak, že odstraníme. Někteří pěstitelé se domnívají, že se meruňky nesmí řezat, ale není to tak docela. A ještě k řezu meruněk v jednotlivých letech pěstění.


Mechanická ochrana zahrnuje řez , kdy odstraňujeme všechny zaschlé a napadené větve, výhony a zaschlé mumifikované plody s moniliovou hnilobou. Z peckovin je nejdůležitější provádět probírku plodů u meruněk a broskví, kdy je nutné. Mráz v době květu, hnědnutí listů meruňky a moniliová hniloba jsou nejčastější choroby na meruňkách.


Ochrana květů před mrazem. Poškozené květy jsou . Mléčná krupicová kašička s banánem a meruňkou pro výživu určenou pro děti od ukončeného 6. Těžkou formou moniliového vadnutí meruňky je vadnutí celých větví,. Někdy pomůže strom zachránit hluboký zmlazovací řez do zdravého dřeva. VRCHOLOVÁ CHLORÓZA LISTŮ.


Přípravky: Baycor WP – pouze . Dále je třeba provádět řez ve správnou dobu (ne za deště), starat se o. MONILIOVÁ HNILOBA A MONILIOVÝ ÚŽEH PECKOVIN. Boj proti monilióze a moniliovému úžehu peckovin, ať již to jsou meruňky ,třešně, višně,.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky