středa 26. října 2016

Chilli papricky zpracovani

Peckoviny – meruňka , broskvoň a mandloň, méně časté je napadení slivoně. Základem ochrany proti strupovitosti broskvoně a meruňky jsou preventivní opatření. Chemická ochrana rostlin. Především meruněk a višní.


Nepřetržité čtyřdenní srážky nedovolily chemickou ochranu v květu a došlo ke zkáze více než devadesáti procent . Napadá kůru kmenů především třešní, švestek, meruněk a broskvoní,.

Na chemickou ochranu se ve výrazné letové fázi motýlků obaleče . Stroje pro chemickou ochranu. Varianta „Stěnová výsadba štíhlých vřeten meruněk v černém úhoru“. V tuto dobu je čas na preventivní chemické ošetření fungicidy.


K ošetření můžete použít registrované přípravky, např. Baycor WP, Horizon 2EW, Lynx, . Je-li tento měsíc chladný a vlhký, ošetřujeme meruňky a višně v době jejich kvetení. Neošetřené a napadené peckoviny touto chorobou, zvláště meruňky , jeví .

Při aplikaci je dobré, . Z peckovin je nejdůležitější provádět probírku plodů u meruněk a broskví, kdy je. Kromě jabloně napadá virus i slivoň, meruňku , broskvoň, třešeň, višeň, jeřáb, . K napadení větévek zejména u meruněk dochází obvykle krátce po odkvětu. Meruňky a višně se musí ochránit proti tzv.


Příčinou úžehu květů neboli moniliové spály peckovin, jež napadá meruňky , višně i třešně, je vlhko a . HLAVNÍ OBDOBÍ CHEMICKÉ OCHRANY. Proto patří chemická ochrana mezi jednu z nejnáročnějších operací na energii. Byl doporučen postup chemické ochrany stromů peckovin. U meruněk , broskví, sliv, třešní i višní měknou a hnědnou při této chorobě slupky i. Velmi citlivé jsou meruňky , jejich květy poškodí mráz -°C, broskvoně -°C, . Jabloň, hrušeň, broskvoň, meruňka , třešeň, višeň, slivoně,. Vzhledem k průběhu počasí dochází k nakvétání meruněk a tím stoupá nebezpečí.


Návod na pěstování meruněk , Zahradnictvi Spomyšl. Je nutné odstranit napadené výhony a plody, a použít chemickou ochranu po opadu listí. Tedy ani u rezistentních odrůd se často použití chemické ochrany nevyhneme, ale nemusí být ani zdaleka tak častá a intenzivní. Pěstitelské tvary u meruněk je možno rozdělit na dva typy výsadeb: 1.

U meruněk a višní při chladném a deštivém počasí v době kvetení se provádí preventivně jednou až. Zpět na Ochrana rostlin. Zásady správné aplikace. První ošetření se provádí v období zralosti askospor (2–týdny po odkvětu), při deštivém počasí se postřik . Usměrněná – šetrná chemická ochrana. Označení přípravků na ochranu rostlin.


Boj proti monilióze a moniliovému úžehu peckovin, ať již to jsou meruňky ,třešně, višně,.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky