čtvrtek 20. října 2016

Moniliová spála meruněk postřik

Druhý postřik doporučujeme provést při dokvétání peckovin, a to v případě,. Proti moniliové spále meruněk a víšní je vhodný použít přípravek . Internetový obchod s postřiky , hnojivy a dalším zbožím pro farmu, dům i zahradu. Tato choroba napadá především meruňky a višně, včetně okrasných višní ( silně moniliový úžeh ( spála ) peckovin - meruňka - detail (foto Jaroslav Rod). Postřik proti moniloze měruněk a višní ( moniliové spále ). Jak meruňku ošetřit proti spále nebo proti mrazu a jaké termíny jsou ty správné se dozvíte v tomto videu.


Moniliový úžeh zvaný též spála zanechává na stromech spálené konce. Ochrana před moniliovou spálou peckovin. Původcem onemocnění je houba Monilia laxa a postihuje především višně, meruňky , . Meruňky a višně se musí ochránit proti tzv.


Je-li v době květu deštivé počasí, je vhodné postřik zopakovat ještě na . Moniliová spála (úžeh) se nejčastěji vyskytuje u meruněk a višní,. Moniliniová spála a moniliniová hniloba plodů patří k nejvážnějším. Boj proti Monilióze meruněk a moniliovému úžehu peckovin. Dá se s tím něco dělat ještě teď (ořez, postřik ), abych strom zachránila?


Vedle ní jsou ještě dvě další meruňky jiného druhu, které jsou napadeny . Fungicidní přípravek proti moniliové spále a hnilobě broskvoní, meruněk , třešní, višní a slivoní. Slouží k ochraně proti moniliové spále meruněk a višní. U některých ovocných stromů ( meruňky , višně a třešně) může napadat i květy, listy a větvičky. Na počátku všeho boje proti moniliové hnilobě plodů je samozřejmě prevence.


Pro chemickou ochranu se provádí ochranný postřik. Nejlepší ochrana meruněk proti monilióze, respektive moniliové spále. Ošetření v době květu proti moniliové spále (moniliový úžeh). Neošetřené a napadené peckoviny touto chorobou, zvláště meruňky , jeví známky. První postřik provedeme ve stádiu květu tzv.


Postřikový fungicidní přípravek proti moniliové spále meruněk , višní a plísni šedé u jahodníku. Hledáte postřik proti monilioze meruněk ? Bez postřiku dochází k prosychání konečků větviček, později celých větví a strom . Velmi častou chorobou meruněk a višní posledních let je moniliová spála. Signum - boskali pyraklostrobin. Champion WG - hydroxid .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky