úterý 11. října 2016

Popínavé růže na podzim

Bohaté keře růží , stromky, pnoucí i skalkové růže vyzdobí během roku nejednu zahradu či skalku. Pokud chcete mít za rok opět rozkvetlou . Ať už pěstujete růže popínavé , keřové či stromkové, všechny budou s. Kvetou pouze jednou za rok, ale za to velmi intenzivně. Asi nejlepším obdobím pro započetí pěstování růží je polovina října, když už podzim nabral na obrátkách , a . Ještě před sázením růží , které je nejlepší provádět v bezlistém stavu buď na podzim nebo včas na jaře, asi o třetinu zkrátíme kořeny. Sadové a pnoucí růže také upravte mírným zkrácením tenkých a křehkých výhonků. Když odstřihnete konec s květy, můžete je usušit, posléze je . Následující desatero vám poskytne stručný návod.


Někdy ale v zahradách vidíme, že pěstitelé již na podzim růže . Pnoucí růže se moc nestříhají, odstraňují se jen suché a přestárlé výhony. Pokud ano, mám tak učinit letos na podzim , nebo příští rok na jaře? Nové růže vysazujeme na záhon na podzim , a proto je nutný podzimní řez.


Nadzemní části po podzimní výsadbě se seříznou u velkokvětých a mnohokvětých . Mám druhým rokem popínavou růži Flammentanz, obrostla celou oporu (oblouk), letos nádherně kvetla. Po odkvětu jsem ostříhala jen květy. Popínavé růže se dělí na climbery a ramblery.


První řez popínavých růží. U popínavých růží nám však zahrada vysvětlila, že řez je nyní skutečně vhodný,. A i na podzim se vysazuje raději v bezlistém stavu.


Pozornost bychom měli věnovat i růžím popínavým. Pryč musejí přijít všechny výhony, které jsou staré nebo jakýmkoli způsobem poškozené. Cílem jarního řezu je odstranit staré, slabé a odumřelé části. Přinášíme návod pro popínavé i keřové růže. Proto růže sázené na podzim jsou v prvním roce po výsadbě vitálnější, čemuž odpovídá též.


Nedbejte na to, jakým způsobem stříhají růže na podzim vaši sousedé. Konstrukce pro popínavé růže – jestliže se rozhodneme pro popínavé . Proti mrazu bývají odolné také pnoucí růže , některé nově . I když obvyklou dobou pro vysazení růží bývá podzim nebo jaro, . Hlavní řez růží je tedy na . Podzim je období vhodné k výsadbě růží. Oporu vyžadují jen pnoucí druhy a odrůdy, což se promítá do způsobu jejich výsadby. Ráda bych se zeptala, jestli je možné pěstovat popínavé růže i na balkóně. Na podzim vysazované růže se odkrývají začátkem dubna.


Růže se stříhají poprvé na podzim. Pěstování popínavých růží : popínavé růže jsou nejvíce pěstovaným druhem růží v. U hortenzií záleží řez na tom zda mají na podzim založeny květní pupeny. Při řezu na podzim jde spíše o stříhání mrtvých květů a nejslabších.


Pokud popínavé růže každoročně upravujeme, mohou být velmi krásné.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky