pondělí 2. května 2016

Skalkova růže

Popis: Zemí původu této naťové zeleniny je. Jak již název napovídá, zimní naťová cibule je mrazuvzdorná a nejlépe je vysévat jí v březnu, případně v srpnu a září. Jedná se o rostlinu nenáročnou, která se . Pěstujte naťovou cibulku. Je zdravá a můžete ji mít celý rok.


Autor: Thinkstockphotos. Právě je období, kdy se sklízí jarní či naťová. Stále jde ještě zaset například sibiřský kadeřávek. Set ven: raná karotka, kořenová i naťová petržel, salát, cibule , ozimé odrůdy květáku a . Celer naťový - Apium graveolens var. Allium fistulosum nebo též i cibule sečka je druh naťové cibule z čeledi.


Proto se některé druhy cibule pěstují speciálně jako naťové , takzvané zelenačky. Lidové názvy: kanadská cibule , sibiřská cibule , egyptská cibule , . Pokud chcete od jara sklízet především naťovou cibulku, nemusíte na. Pak je tu ještě cibule zimní neboli sečka, ošlejch či sibiřská cibule. Zimní, dvouletá až vytrvalá naťová cibule , celoročně k řezu nať, podobně jako pažitka.


Zimní cibuli můžete najít také pod označením cibule prorůstavá, lidově nazývaná také cibule poschoďová nebo sibiřská. Z cibule altajské je pesto ostřejší, z česneku sibiřského jemnější. Je to vytrvalá cibule , která tvoří nahoře na stvolu pacibulky, z kterých se dají vypěstovat nové rostliny. Cibule prorůstavá je . Naťovou cibuli vyséváme zhusta do řádků, jednotlivé cibulky.


Používá se hlavně jako naťová. Patří sem například cibule zimní („Gerda“ nebo „Bajkal“) či sibiřská cibule , která . Cílem je, aby se s nimi veřejnost mohla seznámit, . Allium × proliferum), někdy nazývaná také cibule poschoďová, či méně správně jako zimní či sibiřská cibule. Pažitka je oblíbenou naťovou zeleninou. Na pánvi si rozpálíme olej, na něm zlehka osmahneme cibuli ,. Místo pórku lze použít naťová cibule (nebo sibiřská cibule jako na obrázku).


Vytváří jeden vegetační vrchol a tmavě zelené vzpřímené ojíněné listy . Ovšem ta pravá mořská cibule Scilla maritima vypadá velmi podobně jako Ornithogalum, ale je mezi. Rostlina potřebuje sušší půdu, přelití škodí a cibule může uhnít. Mají tam v nabídce i pozoruhodnou cibulku sečku sibiřskou zimní a to v několika odrůdách,.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky