úterý 17. května 2016

Jak rozmnožit vinnou révu

Právě nyní nastal čas pro namnožení révy vinné : ať už z vlastní zahrady, od známých, či od souseda. V tomto období, tedy na přelomu února a . Vypěstujte si vlastní sazenice. Réva vinná se dá množit dvěma způsoby, buď vegetativním, . Vyvikající stručný výklad: Množení révy vinné může být buď vegetativní nebo generativní.

Vegetativní množení spočívá v nařezání menších, . Způsob roubování je velmi specifický - užívá se tzv. Jak množit vinnou révu? Odběr odnoží na řízky Řízky na množení vinné révy lze odebírat od podzimu, a to v době, kdy opadají vinné révě listy, až do jara těsně před . Nastalo období pro začátek pěstování sazenic révy pro jarní výsadbu z dříve odebraných nebo připravených řízků.


Existuje několik způsobů . Klíčová slova: réva vinná , množení, štěpování, mikropropagace.

Jedná se o nejjednodušší způsob jak rozmnožit révu vinnou přímo ve vinohradu. Miroslav Šmoranc vám poradí, jaké odrůdy se hodí do . Vinnou révu řežu brzy zjara, třeba už koncem února, tedy, když moc nemrzne. Kdybych řezal pozdě, kdy už proudí míza ( a ta u révy začíná proudit brzo), rána po . Správně vinnou révu podepřete. První rok, když budou semenáčky ještě malé, si vystačíte s . Vinná réva potřebuje mřížku nebo kůly, po kterých se může pnout. Lesní a ušlechtilá vinná réva se od sebe liší znaky listů, stonků, úponků, bobulí a peciček.


Podstatným rozdílem je způsob rozmnožování. Soused má na zahradě dost divoce rostoucí vinnou révu růžové barvy a výborné chuti. Chtěl jsem si ji také vysadit tak jsem ji zkusil . Přednášející Zdeněk Křehula podrobně rozebral rozmnožování révy vinné v domácích podmínkách.


Způsoby rozmnožování révy : a) Hřížením . Vydala Grada Publishing, a. Pěstujeme révu vinnou. Někdy se označuje též jako evropská réva nebo jako ušlechtilá réva.

Její plody (bobule) se používají k . Management kvality ve vinohradnictví, . Využití rodu Vitis L. Moštové odrůdy révy vinné zapsané ve Státní odrůdové knize ČR. ROZMNOŽOVÁNÍ RÉVY VINNÉ.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky