čtvrtek 5. května 2016

Fazolky zavařování

Jak zavařit česnek a fazolky. Autor: Thinkstockphotos. V seriálu o zavařování pokračujeme česnekem a fazolkami , tedy . Do každé sklenice dáme větvičku kopru a naložíme fazolky. V domácnosti fazolky konzervujeme nejčastěji sterilací ve sladkokyselém nálevu nebo v soli.


Můžeme je i usušit nebo zamrazit.

To přivedu k varu a povařím tak minuty, pak přidám na špičku nože kyseliny citronové a nechám úplně vychladit. Pevně doufám, že dojde i na další dva. Jinak je nejvyšší čas zasít fazolky pro podzimní sklizeň! Moje už mají dva pravé lístky. Současné keříky po sklizni už zase nakvétají, ty budou . I zelenina pro zavařování má být pokud možno čerstvá a dobře vyzrálá, jen okurky, fazolky a hrášek se sklízejí vlastně nezralé.


Pokud vám dojde místo v mrazáku, tak, jako mě, můžete fazolky i zavařit ve slaném nebo sladkokyselém nálevu. Zavařování fazolových lusků. Více o zavařování : Konzervace, zavařování , sterilace.

Z mladých fazolek odstraníme vlákna, stopky a špičky, dobře je opláchneme 2. Vložíme do vařící osolené vody, vaříme asi minut, pak fazolky. Zelené fazolky zavařování recepty, které budete milovat. Fazolky zavařování recepty, které budete milovat. Ahoj-budu zavařovat fazolky -někde píšou, že se musí zavařit vícekrát-cca 3×, někde zase, že jen jednou. Máte někdo zkušenost?


Já je vždycky mrazila, ale už. Tématické fráze: zavařování fazolových lusků zelené fazolky. Postup je úplně stejný jako u fazolek ve sladkokyselém nálevu, rozdíl je jen v nálevu a způsobu zavařování. Na co jsou takto upravené fazolky vhodné? Podzim se blíží mílovými kroky a na zahrádce již ve velkém sklízíme fazolky.


Máme je rádi lehce osmažené na . A když se dobře uvaří, jsou. Z fazolek dělám barevný salát. Pěstuju zelené, žluté a fialové fazolky (ty fialové bohužel při zavařování zezelenají), otrhám, pokrájím na cca 2 . Vynikající sladko-kyselý nálev bez vaření na zavařování rajčat, okurek, zelí, cukety, cibulky nebo zelené fazolky.


Je opravdu velmi jednoduchý a zvládne ho . Každoroční zavařování okurek. Určitě znáte zelené fazolky jako přílohu se slaninou a česnekem.

Ale vřele vám doporučuji zkusit tento recept, který jsem si zamilovala v Řecku.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky