úterý 10. května 2016

Jak často krmit ježka

Bohužel do něj často i čůrá, takže jej musíme pravidelně měnit a dobře čistit. Aby měl ježek co nejvíc pohybu, můžeme mu měnit herní prvky a vybavení, dobré . Jak správně pečovat o ježka ? Krmit ale jen jako pamlsek pár kousků za den! Zophobasi můžou fungovat i jako skvělý úplatek pokud máte nového ježka , nebo ježka fučáka. Tím se zpomalí a pak je můžete krmit ručně nebo pinzetou. A jak často ježka krmit ? Pokud už vezmu ježka domů, jak s ním mám nakládat?


Každopádně pokud už se rozhodnete ježka krmit holátky, dávejte je. Kukuřice a hrášek by měl být podáván jen v malém množství a ne často. Jak poznat ježka , který potřebuje pomoc, a jak se o něj správně postarat?


Výběh je lepší čistit denně, ale boudičku nemusíte čistit tak často - tu ježek. Ježka máte ošetřeného, ubytovaného, ale čím ho vlastně můžete krmit ? Více o péči o ježka si můžete najít na internetu – včetně toho, jak často ho krmit než zazimuje nebo jak mu vytvořit pelíšek. Rada pro ty, kdo nevědí, jak chytit ježka holýma rukama a nepopíchat se, pokud je netýkavka. V žádném případě nedoporučuji ručně krmit ježky s vidinou, že mláďata budou více ochočená či . Ježci si o napáječku často lámou zoubky.


Chov ježka , který je spojen s velkým úsilím, je však v očích ochránců zvířat poněkud kontroverzní. Břicho malých hmyzožravců je načechrané a bílé, jak název napovídá. Kromě hmyzu lze také krmit kvalitním krmivem pro kočky. U ježků bělobřichých se často vyskytují parazité, jako jsou blechy, klíšťata nebo roztoči. Blíží se doba, kdy při pohledu na ježka pochodujícího chladným.


Jenže často omylem zachraňujeme i ježky, kteří to nepotřebují, což jim. Začneme je opět krmit , a když se dostatečně posilní, je načase . Jeho zajímavou vlastností je občasné házení slinou na záda a dělaní různých pozic, zejména tak činí často miminka. Tento jev není zcela . Otázkou ale je, čím krmit ježka , aby byl spokojený a zdravý?


Je možné krmit různými druhy hmyzu, kočičími granulemi a kapsičkami. Od chovatele, sdruženého v tomto klubu dostanete ježka s. Nicméně ježky chované v zajetí není nutné krmit pouze hmyzem, i když ten by měl. Kde a jaký hmyz se pro ježky hodí a jak ho eventuálně doma chovat,.


Ježek je často citlivý na látky, které ostatním zvířatům neublíží,“ varuje Dagmar Němcová.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky