úterý 17. května 2016

Jak zasadit cherry rajčata

Dnes už si tedy každý zahrádkář může založit vlastní skalku. Autor: Thinkstockphotos. Nejprve si musíme uvědomit, . Jistě ten obrázek znáte, možná že máte podobnou situaci na vaší zahrádce: navršený kopeček zeminy či kus . V posledních letech se vrací obliba přirozeně vypadajících skalek a skalních partií zahrad.

Jak vyrobit v záhrade skalku. Chcete si Vaši zahradu zkrášlit skalkou ? V tomto videu Vám profesionální. V nevhodném prostředí působí skalka rušivě a je projevem . Možnosti jak si vybudovat skalku jsou téměř neomezené.


Ideální podmínky pro založení skalky má zahrada se svažitým terénem. Skalka není záhon s kameny. U malé skalky není problémem přestavět ji najednou, přičemž se vyjmou všechny rostliny ze země, očistí se a založí na jiné místo.

U větších skalek však je . Pokud máte vybrané vhodné místo pro výstavbu skalky , nakoupené rostliny, kterými chcete skalku osázet, a dovezené kameny, nezbývá, než se . Pěstování květin a péče o skalky se jí staly příjemným koníčkem. O své tipy na zakládání skalek se s vámi nyní podělí. Několik tipů pro začínající . Pro skalku bychom měli vybrat svažitý terén, skalka ve svahu bude vypadat vždy přirozeněji a lépe, . Snad každý by chtěl mít na své zahrádce skalku , která upoutá na první pohled. Jak jsme již zmínili, plevele budou jedním z hlavních nepřátel naší skalky.


Proto je vhodné pozemek před samotnou výsadbou ošetřit nejlépe . Velikost skalky a její umístění. V první řadě je třeba zvážit vaše časové možnosti. Kolik kamene bude potřeba? To zjistíte, když kameny vyskládáte ještě v lomu na zem tak, jak by mohly ležet ve skalce. Okrasná skalka je dominantou a chloubou mnoha zahrad.


Pokud k tomu máte prostory, a věřte, že stačí i pár metrů, tak ani vám nic nebrání, . Názorně vám na videu ukáže, jak si můžete i ve větším květináči či kontejneru založit skalku. I malá plocha stačí na založení skalky na zahradě, nebo na záhonu před domem.

Kameny jsou pro skalku důležité. Patříte-li mezi nadšené zahrádkáře a dáváte si s péčí o vaší zahradu záležet, pak je založení skalky tím pravým ořechovým právě pro vás. Zahradní skalka je čím dál tím víc oblíbenější. Chtěli by jste si taky takovou založit , ale netroufáte si? Tak s naším návodem si klidně troufněte!


Jednou z možností, jak dodat zahradě ten správný šmrnc i kouzlo, je skalka. Pokud uvažujete o jejím založení , je na to právě teď ten .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky