čtvrtek 5. května 2016

Kdy zasadit zazimovat lilie

Pokud ano, tak kdy a kdy je opět zasadit ? Děkuji za radu, s pozdravem. Orientální lilie je lépe pěstovat v nevytápěném skleníku. Abecedazahrady abecedazahrady.


Lilie (Lilium) je ro jenž zahrnuje více jak devadesát druhů.

Do květináče vysazujte maximálně tři cibule. Třebaže se jedná o rostliny s . Jak a kdy zasadit lilie ? Nově zakoupené cibule je vhodné vysazovat v průběhu září a začátkem října. Cibule musí zakořenit, jinak by mohly v zimě . Lilie jsou okrasou zahrady po celou dobu vegetace a nemusí se každoročně přesazovat.


Sázíme je do kvalitní zahradní půdy, pokud možno ne do plného stínu, . Lilie jsou totiž pro svůj exotický vzhled a nápadné a nádherné květy považovány za královny cibulovin.

Lilie přesazujeme až po vyčerpání půdy, kdy přestává po několika letech kvést. Na jaře použijeme plné hnojivo (například Cererit, NPK nebo Herbasyn). Další etapa hnojení přichází ve chvíli, kdy liliím narůstají malá poupátka. Cibulnaté lilie (Lilium L.) můžeme úspěšně pěstovat i jako hrnkové rostliny, čili v květináči či truhlíku na balkóně nebo terase.


Potřebuji je zasadit na podzim s dětmi ve škole, aby o Vánocích vykvetly. Kdy mám cibulky vyndat ze země? Můžu dát cibulky do kyblíku s pískem a dát přes zimu do sklepa?


Jaké přezimování doporučujete? Příští rok chci lilie dát do džberů na terasu. Byl bych velice rá kdyby se zde objevila diskuse na téma lilie , zejména.


V zahradě kvetou lilie několik týdnů. Pokud zasadíte více druhů lilií, můžete se z jejich květů těšit více než čtvrt roku. Dobrý den,potřebuji radu jak tuto rostlinu zazimovat ,sestříhat atd. Dobrý den, chci si za okno zasadit na jaře nějaké květiny, ale nevím jaké, protože ta. Kdy je vhodná doba pro výsadbu lilií?


Dobrý den, prosím o radu, kdy , jak hluboko a na jaké stanoviště zasadit bílou lilii.

Ludmila Dušková a Jan Kopřiva: Moc děkuji za přání a lilie se vysazuje v srpnu,. Na venkovní stanoviště je umístíme až v době, kdy nehrozí pozdní jarní mráz, který. K vysazení lilie jsou ideální měsíce, kdy ještě anebo už nemrzne.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky