čtvrtek 12. května 2016

Jak sadit malinik

Soused má na zahradě dost divoce rostoucí vinnou révu růžové barvy a výborné chuti. Chtěl jsem si ji také vysadit tak jsem ji zkusil . Přednášející Zdeněk Křehula podrobně rozebral rozmnožování révy vinné v domácích podmínkách. Způsoby rozmnožování révy : a) Hřížením . Pěstujeme révu vinnou. Vydala Grada Publishing, a.

Stříhání Jak stříhat vinnou révu - to co se nám nelíbí, jde pryč? Někdy se označuje též jako evropská réva nebo jako ušlechtilá réva. Její plody (bobule) se používají k . Management kvality ve vinohradnictví, . Využití rodu Vitis L. Moštové odrůdy révy vinné zapsané ve Státní odrůdové knize ČR. ROZMNOŽOVÁNÍ RÉVY VINNÉ.


Klíčová slova: réva vinná , množení, štěpování, mikropropagace.

Jedná se o nejjednodušší způsob jak rozmnožit révu vinnou přímo ve vinohradu. Miroslav Šmoranc vám poradí, jaké odrůdy se hodí do . Vinnou révu řežu brzy zjara, třeba už koncem února, tedy, když moc nemrzne. Kdybych řezal pozdě, kdy už proudí míza ( a ta u révy začíná proudit brzo), rána po . Správně vinnou révu podepřete. První rok, když budou semenáčky ještě malé, si vystačíte s . Vinná réva potřebuje mřížku nebo kůly, po kterých se může pnout.


Jak pěstovat vinnou révu, Jak na rozmnožování vinné révy řízky, Jarní detox, . Lesní a ušlechtilá vinná réva se od sebe liší znaky listů, stonků, úponků, bobulí a peciček. Podstatným rozdílem je způsob rozmnožování. Aby se zachovaly hospodářské vlastnosti vybraného jedince, bylo nutné množit jeho potomstvo vegetativně. Vegetativní množení révy , která velmi dobře . Kdo by neznal vinnou révu ať ve formě hroznů nebo lahodného moku.


Tento pin objevil(a) Jana. Réva se však dá pěstovat . Objevujte (a ukládejte) své vlastní piny na Pinterestu. Eutypa lata (teleom.).

Hostitelské plodiny: réva vinná. Nepohlavní forma rozmnožování je sice známa, avšak málo významná. U Vinné révy , stejně jako u ostatních ovocných rostlin platí, že pro zachování vlastnosti odrůdy je potřeba rozmnožovat částí rostliny (řízkem), nikoliv semenem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky