úterý 31. května 2016

První postřik jabloní

Prvním postřikem , který byste teď měli udělat, je ochrana broskvoní proti kadeřavosti. Pokud jste stříkali broskvoně už na podzim, tím lépe, ale . První postřiky ovocných dřevin se provádí ještě než naraší pupeny. Větší plody jsou nápadně strupovité, často se deformují a mnohdy i praskají. Autor: Thinkstockphotos. Nastává čas prvních postřiků ovocných stromů.


Za několik málo týdnů nastane čas na první předjarní postřiky. Odrůdy jabloní , náchylné na strupovitost, je lepší nepěstovat. Drobní pěstitelé volí.


Mnozí naši zahrádkáři jsou totiž stále ještě zvyklí provádět u jabloní , ale i ostatních ovocných a okrasných stromů, tzv. Ať už vlastníte broskvoně, jabloně nebo stromy s hruškami, je nutné, aby byly ošetřeny správným chemickým postřikem. Postřiky na škůdce ovocných stromů. Chci být jako první informován o novinkách a výhodných akcích na INPEST.


Předjarní ošetření ovocný stromů a dřevin se má provést až v době, kdy se již neočekává silný pokles teplot. Ničení přezimujících škůdců je . Je třeba vědět, že postřik ovocných stromů je vázán na venkovní teplotu během dne, nikoli na konkrétní čas či. Pěstování zeleniny v první , druhé a třetí trati.


Velkým problémech posledních . Souprava pro jarní ošeření jabloní. Obsahuje insekticidní přípravek Reldan a smáčedlo Silwet Star pro účinné jarní ošetření proti přezimujícím škůdcům . Upozorňuji že jarní postřik olejovými přípravky má rozhodující vliv na likvidaci mer, puklic štítenek. Do této skupiny řadíme jak jádroviny ( jabloně , hrušně), tak peckoviny (třešně, višně, švestky, meruňky, broskve, nektarinky). Mám léty osvědčené minimální postřiky jabloní a hrušní proti padlí,.


Zda je první postřik jen na strupovitost a padlí a kdy se začne stříkat proti havěti. Těsně před kveteníprvní preventivní postřik citlivých odrůd proti strupovitosti a padlí . Upozorňuji, že postřik těmito olejovitými přípravky má i rozhodující vliv na likvidaci. Většinou v první polovině měsíce provádíme nejlépe již ve fázi myšího ouška první jarní postřik u všech stromů proti přezimujícím škůdcům a na jabloních i proti . Použití samotného Ekolu či Bioolu proti květopasu na jabloních je však.


První ošetření proti první generaci obaleče se doporučuje od začátku do poloviny. Pokud dbáte na ošetření přírodní cestou, lze doporučit na jabloně. Jarní postřik přípravky na bázi olejů.


Proti přezimujícím vajíčkům mer se dříve doporučoval předjarní postřik přípravky na bázi řepkového oleje – Biool (1– ). Při výskytu květopasa jablečného postřik při teplotě (den ve hodin) stupňů C. Strupovitost jabloní a hrušní, padlí jabloňové. Na jaře ohrožuje jabloně řada listožravých škůdců. Vyřešíme si tímto brzy na jaře se líhnoucí první generaci, případně přezimující dospělce, . Jmenovat bychom z nich mohli například Baycor 25 . Jaro Před otokem ledvin se první postřik jabloně provádí pomocí čerstvě připraveného roztoku močoviny. Nastříkejte kůru stromu, abyste se zbavili zimujícího .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky