pátek 20. května 2016

Jak hluboko sázet maliny

Kromě slunce potřebují maliny i dostatek vláhy, hlavně v době, kdy nasazují plody. Návod k tomu, jak si vypěstovat voňavé maliny. Pokud tedy budou mít maliny základní potřeby, budou se množit podobnou.


Níže uvádíme ten nejlepší způsob, jak s výsadbou malin začít. Hnojíme v předjaří před kvetením vícesložkovými hnojivy jako je .

Druhá sklizeň ale bývá menší a ne všechny maliny dozrají. Zahradní maliny se většinou pěstují na různých typech vedení. Půda by měla být hluboko zrytá, může být vyhnojená uleželým hnojem, ale lepší. Dobrý den, velmi by mne zajímalo, jak a kdy se sází maliny.


Chcete si doma posadit jahody nebo maliny ? Podívejte se na tento praktický postup a dozvíte se jak na to. Plody si oblíbili již naši dávní prapředkové, jak dosvědčily nálezy peciček obou druhů plodin v .

Jak daleko od sebe je . Pokud si přejete pěstovat něco dobrého, zdravého a nenáročného, vysaďte si maliník. Podzim je ideální dobou, kdy zahradu o vděčné ovoce . Mít na zahradě vlastní maliny naštěstí není nic složitého. Poradíme, na co si dát pozor.


Kdy a jak provádět střih? Prodávají se už i sazenice hluboko zakořeněné. Hlíznaté rostliny, zvané begónie, produkují nádherné různobarevné květy, podobné růžím.


Vyrůstají z hlíz, kterým většina lidí říká cibulky a ty . Není nutné rostlinu přikrývat hlínou, ani zakopávat příliš hluboko. Zejména děti ocení maliník na zahradě. Při volbě vhodné odrůdy maliníku je možno sklízet maliny přes celé . Naučte se jak sázet maliny ! Tedy proč ořezávat vrch zbytečně hluboko ? Máčení patří ke způsobům, jak překonat nedostatek vláhy v čase setby.

Při chladném a vlhkém počasí je lepší set méně hluboko , aby měla semínka dostatek. Výsevní dny”, dle kterých je nejlépe set a sázet rostlinky. Maliny se rozmnožují z oddělků. Zjistěte, jak vysadit a pěstovat kanadské borůvky v našem článku. Měly by se správně sázet trochu dřív, ale opakovaně jsem sezónu zaspal a nic zásadního se nestalo.


Tak já letos zkouším maliny , ostružiny a angrešt. Vysazovat lze též maliny , ostružiny, angrešty, rybízy, ale i okrasné. Ale, aby se s zásobami bobulí, musíte vědět, jak zasadit maliny a starat se o ně.


Nejlepší je sázet maliny na konci léta - od poloviny srpna do poloviny září.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky