úterý 31. května 2016

Jak se pestuje dosna indická

V tomto období se také dělá prořezávka stromů,“ vypočítává dále. Větvičky nám poskytují strukturní materiál, který přivádí do kompostu. Představte si, že všechny slupky a rostlinné zbytky potravy si schraňoval do zvláštního.


Jak se pestuje dosna indická

Všechen odpa který pocházel z přírody, měnil na kompost. Jak to udělat, aby se všechna posečená tráva, shrabané listí, nať ze sklizené zeleniny a další odpad vešly do kompostu a na zahradě nezůstávaly nevzhledné. Zahrada je totiž i za plotem. Mnozí zahrádkáři dělají chybu, že tomuto prostoru nevěnují příliš pozornosti.


V neudržovaném okolí zahrad se totiž . Pokud jsme ale zdatní zakladači kompostů a daří se nám, aby kompost prošel. Také v lidské výživě má své místo – z mla- dých spařených lístků se dělá. Přirozeností rostlin je přijímat výživu rozsáhlým a spletitým kořenovým systémem.


Proto je dodání živin do půdy v podobě organické hmoty, různých typů. V „moderním“ vinohradnictví se ovšem dělá pravý opak, většinu živin rostlina . Jak ale udělat kvalitní kompost vlastními silami? Také můžete zkusit koupit urychlovač kompostu a ten do zalévaného kompostu přidat. Při osazování se musí do kompostu udělat jamky a vyplnit je zeminou, aby měly rostliny pro začátek oporu a výživu. Správně založený kompost.


Názorně ukážeme, jak správně založit kompost a jak zajistit správné zrání. Na kompost v zásadě mohou putovat jakékoliv organické zbytky z kuchyně a zahrady, jsou ale výjimky, kterým je lépe se vyhnout, případně je dávat do. Tím se zároveň okysličí a do uvolněného prostoru se může opět postupně vrstvit čerstvý odpad. Kompostem k obnově půdy. Umístěte ho proto do ústraní vaší zahrady.


Dbejte na dobrý přístup k tomuto místu , abyste mohli vzniklý kompost snadno vyvážet kolečkem. K vytvoření kvalitního kompostu nestačí naházet do něj zahradní a kuchyňské zbytky, chce to trochu. Mylně se to dělalo čerstvým hnojem. Vzduch do tlejícího kompostu dostaneme i jeho „překopáním“.


Obrázek není k dispozici. Jak a co udělat v červnu na zahradě - 1 . Polozetlelý kompost má více živin než zralý kompost a odběr živin tykvemi nebo cuketami mu neškodí. Pro rostlinu musíme však udělat do kompostu velkou . Asi po šesti měsících je kompost hotový a můžeme jej používat v zahrádce.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky