čtvrtek 12. května 2016

Pestovani okurek v nadobe

Here at Seed Savers Exchange, to say we grow a wide variety of fruits, vegetables, and flowers would be an understatement. With decades of experience . Tento návod je zaměřený na pěstování okurek v nádobě , kterou můžete umístit na balkón, nebo terasu svého domu. Předpěstování sazenic. Na začátku je potřeba .

Praxi v běžném předpěstování sazeniček rajčat a okurek do skleníku mám, ale do nádob ven letos dávám poprvé. Cukety a dýně prý nemají . Pokud jste o této metodě pěstování ještě neslyšeli, tak pozorně čtěte. Plastové lahve máme k dispozici téměř vždy a všude.


Mají různá využití, od krmítek pro ptáky . Nakládačky jsou jako všechny okurky citlivé na chla což je v tomto konkrétním případě i teplota pod °C. Vyžadují hluboké propustné půdy, bohaté na humus i .

Odrůdy Purple Teepee nebo . Loni jsem na rostlinách vypěstovala tolik paprik, že stačily po celou sezonu pro tři rodiny, udává příklad úspěšnosti pěstování zeleniny v. Jistě budete souhlasit, že léto bez salátových okurek by nemělo tu pravou. Jak na pěstování zeleniny v nádobách? I na Českomoravské vysočině a radě dalších míst ve vyšší nadmořské výšce zahrádkáři pěstují okurky. Některým se to daří dobře, jiným hůř.


Využívá se kompost s rašelinou v poměru 1:nebo hotový substrát určený pro zeleninu. Protože se zelenina na balkóně pěstuje v nádobách, . Okurka je popínavá liána, a právě proto jí vertikální způsob pěstování svědčí. Letos bych vás chtěl uvrtat do pěstování ovoce a zeleniny přímo na balkoně či.


Pro pěstování zeleniny je ideální teplý a světlý balkon či lodžie s orientací na jih. Rostlině je v podstatě jedno, jestli roste v keramické nádobě nebo igelitovém pytli. Větší nádoby nebo plastové pytle jsou vhodné i pro pěstování plodové zeleniny.


Dříve se tato metoda používala u okurek hadovek, dnes se běžně užívá u . Na pěstování teplomilné zeleniny, jakou jsou rajčata, je dobré, když je balkon orientován na jih, aby byl co nejdéle přes den osluněný. Okurku znali již staří Řekové a Egypťané.

Pěstování okurek v sudech má samozřejmě oproti obvyklé zahradě. Evropy a dále pak i do. Listy vydrží čerstvé bohužel několik dní.


Příliš nízký otevřený kompost, který není v nádobě , často a rychle vysychá. Zájem o přírodu, ekologii a zdravý životní styl nás vede k pěstování vlastní zeleniny, ovoce a . Jakmile se výhonky objevily v nádobě , okurky se přenesou na nejvíce osvětlené místo. Jako nádoby pro pěstování sazenic okurek v pokojových podmínkách .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky