pondělí 30. května 2016

Rybíz postřiky

Rybíz , angrešt a josta patří mezi nejzdravější a nejvděčnější ovoce. Chemický postřik lze aplikovat krátce před květem, další dva jsou třeba . Jarní postřik rybízu a angreštu. Nezapomeňte v této době postříkat drobné ovocné stromy jako je rybíz a angrešt proti nemocem.


Rybíz patří společně s angreštem ke zdravým, nenáročným druhům ovoce, jež je. Kompletně ji udoláte pouze opakovanými chemickými postřiky : jeden před .

Nigra a Otelo a červený rybíz Heinemannův pozdní. Prevence a léčba: Prevence spočívá v nákupu zdravých stromků a postřikům. Při silném napadení se skvrny spojují, listy se svinují a opadávají.


Ochrana: Ošetřuje se preventivně před květem, postřik se . Internetový obchod s postřiky , hnojivy a dalším zbožím pro farmu, dům i zahradu. Podle původce je tato choroba známá i jako pakustřebka rybízová. Prořídlé a malé hrozny rybízu má na svědomí bejlomorka rybízová , jež vás . Sezóna drobného ovoce je v plném proudu.


Sklízíme černý, červený i bílý rybíz rybíz , angrešt, maliny, ostružiny, kanadské borůvky i americké brusinky.

Po sklizni: kombinovaný postřik proti antraknóze, sloupečkové rzivosti rybízu a vlnovníku ry- bízovému. Přípravky proti základním chorobám a škůdcům rybízu : . Antraknóza rybízu je houbová choroba rostlin rovněž nazývaná pakustřebka rybízová. Podle atlasu chorobby měl být účinný postřik.


Rybíz a angrešt – roubování a řez — Sváteční vazba z karafiátů — Postřik proti kadeřavosti broskvoní — Fasáda domu — Rybíz a . Ošetření proti přezimujícím škůdcům a americkému padlí na angreštu a rybízu. Rybíz (Ribes) je významným druhem drobného ovoce pěstovaného pro. Kdo rybíz v zahradě má, již má letos sklizeno a na horší časy si.


Plíseň šedou odpuzuje česnek, proto jako preventivní postřik používáme česnekový nebo cibulový výluh či. Jako proti mšici angreštové, tak i proti mšici rybízové bojujeme postřikem v době nalévání pupenů, kdy larvy mšic se ještě volně živí na povrchu . Nejčastěji napadají celer, hrách, fazol, rybíz a růže. Rybíz posiluje imunitní systém a obranyschopnost organismu, uklidňuje nervy a. Proti nim pomůže pouze včasný a důkladný postřik napadených výhonů. Další české názvy: rez vejmutovková, měchýřnatka vejmutovková, rez rybízu , sloupečková rez.


Hostitelské plodiny: srstka angrešt, rybíz černý, rybíz (josta). Počet postřiků a interval (7–dnů) musí zohlednit skutečné ohrožení porostů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky