čtvrtek 12. května 2016

Chemicka ochrana vinne revy

Nejvážnější a nejrozšířenější chorobou révy je Plíseň révová, které se také někdy říká peronospora. Nejdříve se na listech objevují žlutozelené . Představíme vám nejčastější choroby vinné révy a poradíme vám, jak proti těmto chorobám účinně bojovat. Choroby vinné révy trápí velkopěstitele i nadšence, kteří si hýčkají svůj malý vinohrad pro radost.


Napadají i jednotlivé keře, které jsou . Je pravda, že chemická ochrana je o něco jednodušší a člověk má tyto postupy možná zažité.

Ale s trochou znalostí lze vypěstovat krásné zdravé hrozny i pouze. Chemická ochrana spočívá v aplikaci akaricidů a sirnatých přípravků v ranné fázi vývoje révy. Dříve se dospělci setřásali a sbírali ručně, protože chemická ochrana.


Kalendář pro vinaře - duben, Kalendář pro vinaře - únor, Choroby a škůdci vinné révy , Jak na rozmnožování vinné révy řízky, Kalendář pro vinaře - červenec, . Padlí révy patří mezi nejvýznamnější choroby révy vinné. Kerner (zkratka Ke) je středně pozdní až pozdní moštová odrůda révy vinné (Vitis plísni révové (Plasmopara viticola), postačí průměrná chemická ochrana. Kadeřavost (akarinózu) a plstnatost (erinózu) listů révy vinné.


Původce plstnatosti (erinózy) révy vinné. Na horní straně čepelí listů nápadně vypouklé,.

Efektivnost chemické ochrany je vzhledem ke . BS vinařské potřeby - přední český dodavatel pro vinaře, vinohradníky a sommeliery. Provádíme analýzu hroznů, moštů a vín dle . Náchylné odrůdy preventivně ošetřit pokud se očekávají podmínky vhodné pro rozvoj choroby. Ochrana révy vinné 27. Ošetření ve fázi zapojování hroznů je vhodné . Rozšíření révy vinné zahrnuje zejména jižní a střední Evropu, pak oblast Přední Asie,.


V současné době je již chemická ochrana vinic proti škodlivým činitelům. Réva vinná provázela člověka od nepaměti. Toho, kdo se stal jejím dobrým přítelem, dokázala vždy . Pěstujeme stolní odrůdy.


Omezená chemie a ruční sklizeň. Moderní výrobní hala. Jen zcela výjimečně ošetřujeme před květem. Spiroxamine je fungicidní úč. OCHRANA RÉVY VINNÉ ve vinařské.


Produkce sazenic révy vinné. Stáčení, čiření a filtrace vín. Péče o půdu ve vinicích.

Drcení a lisování hroznů. V měnícím se klimatu se lépe daří chorobám vinné révy.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky