středa 18. května 2016

Kytky vhodné na terasu

Naštěstí existuje spousta rostlin, kterým se ve stínu daří. Poměrně málo rostlin dobře roste a daří se jim jak na slunci, tak zároveň ve stínu. Mnohé rostliny jsou však . I stínomilné rostliny poznáte snadno.


Zásadní pro ně totiž bývá zachycení dostatečného množství slunečního svitu. Listy stínomilek jsou proto velké a sytě .

Kam oko dohlédne, zahalují se do barevných květů také okna, balkóny a terasy. Než začneme květinu přesazovat do většího květináče nebo truhlíku , . Tyto rostliny jsou vhodné do menších nádob, závěsných květináčů a do míchaných výsadeb. Do stínu pak volíme begónie, fuchsie a balzamíny.


Výborná do kombinovaných truhlíků , snáší slunce i stín. Bohaté kvetenství je zaručeno pravidelným hnojením. Scaevola – vějířovka.


Před výběrem je důležité si rozmyslet, které květiny se hodí na přímé slunce a které do stínu. Přímé slunce snesou například muškáty, petúnie, .

Lehký stín vyhovuje rostlinám, jako jsou begonie, fuchsie, netýkavky, lobelky nebo. Pokud se chystáte osazovat balkonové truhlíky a nádoby, používejte vždy. Kapalná hnojiva se přidávají do zálivky, rychle se rozpouštějí, . Při výběru trvalek do nádob máme hned několik možností.


Sázejte do truhlíků společně pokojovky, voskovky, bohyšky, okrasné kopřivy. Vás pár nápadů, jak osázet truhlíky a nádoby ve stínu. Převážně je pěstujeme jako letničky nebo přenosné trvalky.


Převážnou většinu těchto rostlin u nás zakoupíte českého původu. Rostliny neutrpěly dovozový šok,. Klasické balkonovky mají řadu výhod – kvetou dlouho a do truhlíků jsou ideální. Do truhlíků se ale hodí taktéž bylinky, především petrželka, která má rovněž velmi dekorativní listy. Nejznámější balkonovky vhodné do stínu.


Květina, která potřebuje slunce celý den, nepokvete ve stínu či polostínu. Zároveň je nutné brát ohled na tvar a velikost kořenů. Takže co do stínu na sever, na výcho kde svítí jen dopoledne, na jih, kde je slunce téměř celý den a na zápa kde svítí odpoledne a navečer?


A občas se nedaří – slunce je moc nebo málo, do truhlíků prší nebo naopak stačí víkend mimo domov a květiny se na prudkém slunci zničí. Umístění: na slunci, v polostínu kvetou trochu slaběji, odolné větru. Zálivka: pravidelná a.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky