středa 12. dubna 2017

Vkládací elektrikářské lišty

Výchovný řez višní trvá déle než u třešní, zpravidla asi roky. Zkracují se při něm mírně letorosty prvního a druhého řádu, tedy terminál, . U třešní, višní , meruněk a raných slivoní děláme letní řez co nejdříve po. Višně typu Morela pozdní plodí jen na jednoletých výhonech na . Záleží samozřejmě na klimatických podmínkách, ale řez musíte udělat. V lednu můžeme prořezávat červený rybíz, angrešt a višně. Po sklizni zmlaďte višně – tyto stromy plodí převážně jen na koncích dlouhých větví, vnitřek koruny zůstává prakticky holý.


Při řezu je třeba podpořit jejich . Proto peckoviny, zvláště višně a broskvoně, snadno vyholují větve. Cíl tvarování korun je stejný jako u jádrovi. Višně mají podstatně větší potřebu udržovacího řezu ve srovnání s třešněmi. Višeň vytváří velké množství větví a výhonů, které zahušťují korunu.


Patří ke stromům, které nemají velké nároky na údržbu řezem. Méně náročné jsou už jen. Kdy provést řez u jednotlivých druhů? Tyto postranní výhony lze využít pro následné tvarování po výsadbě. Jun Pro celou skupinu peckovin platí, že řez provádíme na jaře, a to na počátku vegetace.


Ideální doba je na začátku kvetení, kdy se nejlépe, a to i bez . Kondici stromu můžeme zlepšit, ale i zhoršit, řezem. Třešně nemají řez moc rády. Když se udělá v nevhodnou dobu, rány se budou hůře hojit a . U peckovin (slivoně, třešně, višně , meruňky) řez načasujeme do pozdního jara . Konec července nebo srpen jsou optimálním obdobím pro řez třešní, višní , meruněk, broskví, mirabelek, raných slivoní a dalších peckovin, které . Peckoviny - třešně, višně , meruňky, slivoně, ryngle, broskvoně. NIKDY NEPROVÁDÍME v ZIMNÍM a KLIDOVÉM . Omlazující řez višně vyžadují jednou za tři roky, zejména pokud jsou zastíněné a málo . Na podzim prořezáváme především peckoviny ( višeň , slivoň, třešeň, broskvoň, meruňka).


Ty natahují zpět do kořenů potřebnou mízu, a pokud se . Jaké zásady je třeba dodržet a jaká specifika mají jednotlivé stromy a keře? Na menší zahradu je vhodnější vřetenový zákrsek či višeň s menší korunou. Višně stávají ve stínu sladších příbuzných třešní, avšak zcela . Prořez třešní a višní.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky