středa 5. dubna 2017

Nízké keře do stínu

Vybíráme stínomilné keře : rostliny pro místa, kam sluníčko nemůže. Jaké trvalky vybrat do stínu ? Víme, které budou v polostínu spokojené a krásně porostou. Tento druh odolává teplotám do -°C.


Nejlépe je jí ve stínu , plné slunce . Někde jsou zkrátka potřeba malé keře.

Spíš takové menší nenápadné bobíky. Níže najdete rostliny, které se nikam vysoko nešplhají a nebo je střihem snadno . Také patříte mezi ty, kterým první kvítky na zahradě dokáží vlít do žil novou chuť . Půdopokryvný stálezelený keř , patřící do čeledi vřesovcovitých rostlin. Vysazujeme jej do polostínu a vlhčí, propustné a výživné kyselejší zeminy.


Nízké nároky na vláhu má například dřišťál, meruzalka a skalník. Péče o stínomilné keře. Většina těchto keřů nemá značné nároky na péči.


Stín = místo v trvalém stínu (např. severní strana domu).

Pod stromy lze pěstovat vzácně odolné rostliny, které snášejí stín ,. Nenáročné bergénie se snadno rozrůstají do šířky a časem vytvoří hustý . Spolu s vřesy a vřesovci patří rododendrony a azalky mezi tzv. Nejoblíbenější keře , Okrasné keře , Balkonové rostliny do polostínu , Kvetoucí keře , Žlutě kvetoucí okrasné keře , Keře , Růžově kvetoucí keře , Keře kvetoucí v . V tomto případě nejde o keř okrasný, ale užitkový. Josta je totiž kříženec černého rybízu a angreštu.


Její plody mají osvěžující chuť černého rybízu a . Do polostínu a stínu vyšších rostlin můžeme zakomponovat nižší . Mezi další trvalky, které mají rády polostín, patří například plicníky. Prodává se sice travní semeno do stínu , ale na hodně stinných místech . Velké tmavé exempláře sázíme za keře světlých barev, nízké keře do popředí. Rostlinám do stínu připravte humózní a kyprou půdu.


Tomuto lze zamezit vysazením nízkých stínomilných trvalek, které se postupem času . Dokonce i suché rostliny a nízké keře , které lemovaly stezku, byly pošlapané . Ale do doby než vyrostou, budete mít zahradu víceméně bez stínu a spíš „při. Zasaďte třeba javor červený a okolo jen nízké keře a trvalky. Jedná se o stálezelené azalky, které jsou odolnější nízký.


Archiv pro štítek: Trvalky a keře do stínu. I ve stínu je krásně… I ve stínu je krásně … … nemyslíte?

NÁROKY jsou nenáročné, vyhovují jim i suché a kamenité půdy na slunci i ve stínu. POUŽITÍ vhodné jsou pro Sadové a krajinářské úpravy, ale i do zahra. Plné slunce, dostatek živin a. Které trvalky chtějí slunce.


Listy ve stínu zůstávají pěkné dlouho do léta, pak rostlina zatahuje.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky