čtvrtek 20. dubna 2017

Trvalky na slunce obrázky

Pro zobrazení trvalek dle abecedy zadejte ve vyhledavači seřadit podle názvu. Pro zvětšení obrázku a zobrazení dalších informací klikněte na vybranou trvalku. Dec Možné použití: lékárenské záhony, bylinkoviště, prérijní záhony, rabata s aromatickými druhy, přírodě blízké partie. Text a foto: Lucie Peukertová.


Sep Dostatek slunce a půdní vlhkosti zajišťuje denivkám (Hemerocallis) bohatou násadu květů.

Foto: Adéla Taitlová, Právo. Při výběru oblíbených . Pečlivě balíme a garantujeme OK doručení či výměnu. May Polovysoké astry pěstované v polostínu trpívají plísněmi, na slunci se jim daří mnohem lépe.


Trvalky ze stepí slunce milují. Jul Na místech, kde je příliš mnoho slunce a sucho, dobře poroste řebříček tužebníkový (Achillea filipendulina). Tato robustně působící vyšší trvalka.

Do skupin je vysazujte alespoň po pěti, aby květy mezi ostatními trvalkami dostatečně vynikly. Kohoutek na slunce Kohoutky věncové se báječně hodí na sušší . Jan Bylinkové záhony mají nevšední kouzlo. Jul To zabezpečíte výsadbou hustě olistěných trvalek , například šanty. Nejdůležitější je dopřát jim polostín, jinak hrozí, že jim slunce spálí listy, . Sep Pokud na slunná místa vysadíme suchomilné trvalky , budou zahradu krášlit s minimálními nároky na vodu od.


Aug Pěstování letniček a trvalek se výrazně liší, a každá z těchto skupin má. Většina letniček (s výjimkou několika druhů, jako jsou begónie či netykavka) miluje slunce , ve stínu se jim nedaří. Záhon na plném slunci je ideálním místem pro mnoho trvalek.


Bude se na něm dařit krásným vonným liliím, hvězdnicím, řebříčku , . Jul Kvete od června do srpna drobnými, tmavě růžovými květy. Patří k naprosto nenáročným rostlinám, podmínkou je jen písčitá půda a slunce. Snesou polostín či stín? Zajímá toto téma vaše přátele?


Tento pin objevil(a) Lenka Janásová.

Objevujte (a ukládejte) své vlastní piny na Pinterestu. Zobrazit: Grid List Table. Není seřazeno, Název, Pozice, Cena, Nejnovější. Autor: ovanet — Poslední změna: Úterý 24. Rostliny jsou vybrány jako suchomilné a které dobře snašejí plné slunce i polostinné místa.


Jsou to rostliny kobercové, plazivé i kompaktního růstu, které . Výsledek obrázku pro miscanthus gracillimus. Sep Které trvalky milují slunce ? Také kolotočník miluje slunce. Jste majiteli chaty, velké přírodní zahrady, bydlíte v podhůří nebo máte vlhčí půdu? Aug K dokonalé pohodě v zahradě přispívají také trvalky. Máte-li na záhoně málo slunce , tato trvalka je pro vás jako stvořená.


Záhonové trvalky představují podstatnou část sortimentu rostlin v Botanické. Jsou zde tedy k vidění jak druhy, kterým vyhovuje místo na plném slunci , tak i .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky