středa 5. dubna 2017

Keř jasmin

Keř jasmin

Dorůstá do výšky m. Kvete bílými a plnými květy. Květy jsou navíc plné, čistě bílé a otevírají se . Tento půvabný keř bývá také často označován pod názvem „ jasmín “. Květy pustorylu každého přilákají svou výraznou sladkou vůní. V našich podmínkách se pravému jasmínu . Opadavý středně až bujně rostoucí nepravý jasmín , výška až m. Květy čistě bílé s výraznou až omamnou vůní. Oblíbený keř v zahradách, parcích i . Botanicky správný název je pustoryl (Philadelphus).


Jde o keř dorůstající do výšky až metrů. Zaujme nádhernými čtyřčetnými . Jasminum bessianum je popínavý světlomilný keř. V létě kvete růžovými, sladce vonícími květy. Roste do výšky až metrů.


V zimě jsou na keři nápadné černé . Rita, cruz de Malta Velmi hustě větvený keř udržovaný v parcích ve velikosti do m, v přírodě ale může být i . Proto je dobrou volbou do každé zahrady, kterou si chcete nejen . Jasmín nádherně voní, skvěle chutná. Tento opojně vonící keř ale můžeme v zahradách nahradit bohatě kvetoucím pustorylem, nazývaným nepravý jasmín. Tento okouzlující a naprosto nenáročný keř našich babiček (nepravý jasmín ) rozkvétá až v teplých měsících – v červnu či červenci. Opadavé nebo stálezelené, vzpřímeně nebo popínavě rostoucí keře , letorosty hranaté, listy vstřícné nebo střídavé, . Některé jasmíny snesou zimu, a tak je dáváme do zahrady jako solitérní keře.


Zatímco ostatní dřeviny spí, jasmín nahokvětý obvykle kvete od. Ačkoliv to je nízký poléhavý keř , mohou jeho výhony dorůst až do tří metrů. Tento opadavý keř - původem z teplejších krajin potřebuje slunné, . Pro nás je to prostě jasmín a basta! Botanikové nad námi jistě kroutí hlavami, ale my se nedáme.


Stálezelený keř původem ze Středozemí a Malé Asie, kde zasahuje až do podhůří Kavkazu. Keře kvetou bíle, růžově nebo žlutě a . Vzhledově jsou kvetoucí keře jasmínů ( JASMINUM ) velmi podobné u nás běžným. Hledejte obrázky na téma Blooming Jasmine.


V Čechách se jménem jasmín ovšem nazývá keř zcela jiného druhu, totiž.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky