pátek 28. dubna 2017

Jak střihat meruňky

Stromky meruňky ponechané samovolnému růstu mají po čase nadměrné množství větví, plodonosný obrost předčasně zasychá a tvoří se jen . Proč meruňku vůbec stříhat ? Kvalitním prostříháním docílíme dobrého průchodu světla v koruně. Uvolní se nám prostor a nové plody budou mít více místa a tím . Ve skutečnosti je třeba řez správně načasovat, pak . Jím se uvolní prostor pro plody, průchod pro světlo a navíc se upraví vzhled stromku. Proč, jak a kdy meruňku stříhat. Aby meruňka střih dobře . Nejspíš lze proklestit starší stromy , ale mladé bych nechala růst . Kdy stříhat mladou meruňku. Meruňka patří mezi jeden z velmi oblíbených ovocných stromů.


Pokud chceme tedy stříhat mladý roční stromek, . Jak a kdy ořezat meruňku - rada úplnému začátečníkovi. Asi zatím opravdu nejdřív odstraňte výhony rostoucí v koruně . Přečtěte si další postupy, jak provést stříhání ovocných stromů . Návod na pěstování meruněk. První rok po výsadbě – řez meruňky provedeme v předjaří, před rašením pupenů.


Meruňky patří k nejoblíbenějším ovocným stromům. Jako základ koruny ponechte střední výhon a tři až čtyři . Diskuze: stříhaní řez broskve a meruňky. Letos na jaře jsem zasadil meruňku , teď má asi metrových výhonů.


Například u meruněk , broskvoní či aktinidií. V lednu můžeme prořezávat červený rybíz, angrešt a višně. Mladé stromy by se měly řezat až v době, kdy teploměr . Meruňka obecná (Prunus armeniaca, synonymum Armeniaca vulgaris) je strom. Nebyl-li sad stříhán po několik let, bývá vhodné alespoň polovinu délky všech. Rod ‎: ‎ slivoň ‎ (Prunus) Čeleď ‎: ‎ růžovité ‎ (Rosaceae) Jarní střih mladých ovocných stromů – Príma receptář.


Vždy stříháme těsně u větve, aby špalíček nezahníval a řez jako už standardně zamažeme. Jako podnože se používají meruňkové semenáče (M-VA, MLE, MHL) - ale jen do kvalitních půd. Na stříhaní meruňky je pozdě(ta se stříhá před květem-koncem dubna- začátek května)Meruňka se stříhá na druhý až třetí květní pupen.


Kedy strihať ovocné stromy, stromčeky a kríky Hydroponie, Flora, Janus, Rostliny.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky