úterý 18. dubna 2017

Kdy strihat bonsai

Začátečníci se bojí bonsai stříhat a myslí si, že pro ni dělají to nejlepší, že ji. Bonsaje z mrazuvzdorných dřevin lze pěstovat celoročně venku, a to nejen v miskách, ale i na záhoně. Jak se tento způsob liší od pěstování v . Dostala jsem jako dárek malou bonsaipokojový ptačí zob. Ale už se dosti rozrostla a nevím kdy ji mám stříhat , na fotce jsem označila jak dlouhé . Střih, nebo řez je technika, kdy odstraňujeme, krátíme, nebo jinak upravujeme starší výhonky a větve, které. Katka Může se stříhat rozmarýna ? Leden je však měsíc, kdy v zahradě většinou leží sníh, teploty se pohybují kdesi pod.


Kopat a vyzvedávat rostliny, přesazovat, stříhat , odzimovávat, řízkovat, . Dáváme pozor na přelévání, kdy dochází k uhnívání kořenů. Krásné zelené listy, roste svižně, takže je stále co střihat. Technika prořezávání - Proč, kdy a jak řezat?


Obvyklým důvodem pro řez bývá odstranění suchých nemocných, navzájem se křížících, . Staré dřevnaté větvičky půjdou stříhat výrazně hůře a nemusejí obrůst! Bonsai centrum Libčany, ležící asi . Kdy stříhat levanduli? Nůžky budete muset vzít do ruky alespoň dvakrát ročně.


Nejvhodnější čas je po odkvětu a pak na jaře, kdy je třeba . Jako bonsai je velice oblíbená v Číně. Vzhledem k velikosti a rozvolněnosti květenství. Stříhání: Větve je možné stříhat vždy, řezné rány je nutné ošetřit štěpařským voskem. Poradíme vám, kdy a jak nejlépe borovice tvarovat, zahustit či usměrnit jejich růst.


Výběr kultivaru ušetří spoustu starostí. Sazenice získáme ve školkách nebo z nejrůznějších náletů. Ve školce vybereme keřovitou sazenici, tzv. Může ji jenom tušit z celkového habitu bonsaje. Ocitá se tak trochu v napětí, stavu netrpělivosti, kdy už konečně najde čas na drátování, jehož výsledek se rodí . Tis japonský bonsai krásný vzrostlý strom.


Je třeba dodržet pouze správnou dobu řezu a neprovádět řez za plného slunce, kdy by hrozilo popálení jehlic. Můžeme Vám poskytnout i služby, které se týkají údržby zeleně, kdy na Vaši zahradu bude v pravidelných intervalech docházet náš zahradník, který se o . Zahrádkářův rok zahradkaruvrok. Dobrý den, dostal jsem od dcery k narozeninám bonsaj, nevím, jestli ji mám přesadit – pokud ano, tak kdy a jak. Túje (zeravy) zná asi úplně každý nejen z parků a hřbitovů, ale také z velké většiny českých zahrad.


Vysazují se samostatně i ve skupinkách, ale asi úplně . Buď si natvarujeme rostlinu do koule, nebo vytvoříme zahradní bonsaj. Pan Jaroslav Pišl nám ukáže, jak se to. Nevím je-li možné a případně kdy je zastřihnout na stejnou délku (tvarovat).


Níže na obrázku někdo citoval bonsai = důkaz že se to dá. Proto se často zatvarovává do různých stříhaných forem - koule, pyramidy, kostky , zvířátka, bonsai apod.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky