pátek 14. dubna 2017

Jak natřít železný plot

Zcela nový nátěr : Kovový povrch je nutné náležitě připravit – očistit, odmastit a dobře odstranit všechnu rez (přebroušení, kartáč, pískování) až na čistý kov. Ať už máme dřevěný plot nebo kovový, údržba je tak jako tak nutná a nevyhnutelná, jelikož dřevo i kov se časem vlivem počasí a stáří opotřebuje. Jaké barvy a techniku pro natírání kovového plotu ? Tedy nejprve plot , lavičku či třeba garážová vrata důkladně očistit, odmastit, osušit, zbavit prachu, rzi a nesoudržných částí starých nátěrů.


V další fázi je potřeba . Natíráme kovový plot.

Kovové ploty trpí časem oprýskanou barvou a začínající korozí, která nakonec způsobí nevratné poškození plotu. Kovový povrch je potřeba ošetřit nejen barvou, aby dobře vypadal a odolával větru, dešti, ale také antikorozním prostředkem, aby nerezivěl. S malým štětcem pak jen projděte plot a natřete místa, kam se barva.


Před zimou bychom měli například ošetřit kovové ploty , lavičky či garážová vrata, jejichž nátěr je poškozený. Dobře odvedená práce vydrží . S panem Koubkem se radíme jak natírat ocelové ploty. Existují speciální nátěry na kov.


Kovový plot : Vzhledem k tomu, že jsou kovové ploty velmi často složitější konstrukce, je nejlepší malovat je ručně, tedy štětcem.

Zrezlý plot budete muset očistit od barvy i rzi a až potom natřít. Tak jako dřevo potřebuje impregnaci, potřebuje i kov nátěr s . Nátěr plotu : plně si vystačíte s barvou na kovový plot. Nejdříve tedy na vnitřní stěny vezmeme kovový kartáč, pak můžeme teprve zkusit některý odrezovač, třeba Perdix Bezoplachový. Koroze je zatím jen na sloupcích ( železných ), ale chci natřít jak sloupky, tak plot i vrata. Někdy se napoprvé nepodaří starý nátěr kompletně odstranit, proto proces.


Drátěný plot natíráme válečkem, čímž ušetříme čas i množství barvy. Chodíte doma kolem starého rezavého plotu , brány nebo vás začali štvát vrata,. Vám naše nátěrové systémy na vrata, ploty a jiné železné výrobky.


Jestliže se rozhodnete pro kovový plot , je třeba se o něj starat – tedy pravidelně odstraňovat korozi a natírat ho. To záleží na kvalitě přípravy povrchu,. Radíme jak ocelové ploty natírat. A jak nejrychleji plot natřít ? Osobně si myslím, že plotové pletivo není železná konstrukce a nemá smysl ho natírat ničím. Někdy je třeba natřít kovový povrch uvnitř domu nebo venku.


Nejideálnější je vybrat drátěný plot potažený plastem, ušetříte tak spoustu času s natíráním. Naprosto nevhodná pro . Potřebujete natřít kovovou lavici, plot nebo dokonce okapy?

Jak natírat drátěný plot ? Při silném zkorodování je nutné nátěr odrezovačem opakovat 2x či 3x. Nejdůležitější zásadou je, že dřevo na novém plotu musí být velmi dobře proschlé. Jedině v tom případě nátěr dokonale přilne.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky