čtvrtek 13. dubna 2017

Rychle rostouci popínavé rostliny

Tyto rostliny jsou většinou rychle rostoucí a slouží k ozelenění zdí a pergol. Protože se tyto rostliny nejčastěji vysazují těsně u domovních zdí, musíme vykopat . Nejrychleji rostoucí popínavou rostlinou pro toto stanoviště je svlačcovec opletka. Na stěně urazí až pět metrů za rok a bujně roste i do šířky. Dorůstá do výšky 3-5 . Tato velmi bujná rychle rostoucí dřevina se může pnout až do výšky m.

Popínavé rostliny většinou disponují bujným a rychlým růstem. Důležitým aspektem je i robustnost podkladu a druh plotu, po kterém se má rostlina popínat. Někdo bude volit i mezi variantou rychle rostoucí. Jednak jestli chceme rostlinu kvetoucí nebo nekvetoucí, dále opadavou nebo stálezelenou, případně bujně rostoucí či naopak slabě rostoucí. Ve prospěch popínavých rostlin mluví i to, že většinou jde o nenáročné a rychle rostoucí druhy nevyžadující mnoho místa.


Prý hodně rychle rostou aktinídie (má plody jako malé kiwi), ale zkušenost nemám. Krásné jsou vistárie, ale je to hrozně rozpínavá rostlina , která pouští šlahouny . Stálezelené neopadavé popínavé rostliny.

Břečťan sice neroste tak rychle jako jiné popínavé rostliny , ale i tak vám. Z rychle rostoucích jehličnanů jmenujme třeba cypřišovec Leylandův . Je to rychle rostoucí popínavá rostlina dorůstající do výšky až m. Listy jsou dlanitě složené, zlatožluté. Květy jsou malé, nevýrazné.


Plody sou hořce vonící . Známá, rychle rostoucí pravitočivá popínavá rostlina se zlatožlutým olistěním. Atraktivní hořce vonící chmelové šištice. Vyžaduje vlhčí stanoviště a plné slunce. VI - VIII Silně rostoucí do výšky 2-5m. Přísavník je opadavá, popínavá , velmi nenáročná rostlina.


Pečlivě balíme a garantujeme OK doručení či výměnu. Rychle rostoucí popínavé rostliny. Ab 99€ direkt vom Rosenzüchter! Nur solange der Vorrat reicht! Angebote für diese Saison! U našeho domu byl přísavník trojcípý vysazen před deseti lety a dnes už obepíná .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky