čtvrtek 20. dubna 2017

Jak stříkat meruňky

Baycor, Horizon, Ornament. Ukázat polohu příspěvku . Kdy stříkat proti monilioze? Co stříkat na zahradě v dubnu: Na jaře musíte ošetřit jádroviny.


Rané, brzy kvetoucí odrůdy meruněk nezapomeňte ošetřit proti moniliovému odumírání květů a výhonů. Stromy jsou nejvíce ohroženy v .

Kromě toho některé stromy meruněk z jakoby uschly a během června se pak na nich opět objevily listy. Meruňky a višně se musí ochránit proti tzv. Já stříkám poprvé hned v únoru, pak při začátku kvetení a pak ještě když začíná odkvétat, lze i při nasazení plůdků. Tato choroba napadá peckoviny, zejména meruňky , ale i třešně, višně, broskvoně, slivoně i okrasné dřeviny rodu Prunus.


U meruněk je to nejčastější příčina . Všechny odrůdy meruněk je nutné v jarním období stříkat proti monilióze přípravkem Horizon (do spotřebování zásob), Talent nebo ,, Moniliová spála, dle. Nejčastější houbová choroba zasahující, jak už název napovídá peckoviny. V posledních letech se . V menším rozsahu napadá .

Moniliové houbové nemoci se vyskytují na meruňkách , třešní, višních,. TŘEŠNĚ A MERUŇKY - HORIZON 2EW. Broskvoně nejvíce trpí na kadeřavost. Proti ní můžeme stromky stříkat přípravkem DITHANE M 45 . Podrobný návod k pěstování meruněk a broskví, včetně výběru odrůdy, výsadby, péče o ovocné stromy a také boje se škůdci a chorobami. Poradíme vám, jak nejúčinněji bojovat proti úžehu (moniliové spále) a hnilobě peckovin.


Stříkali jsme dvakrát preventivně před květem a dvakrát v květu. Kdo váhal a čekal, jestli se něco objeví, prodělal,“ uvedl jednatel zemědělské . V dubnu je vhodné stromy a keře stříknout proti přezimujícím škůdcům,. Letošní sklizeň ovoce je podprůměrná, u meruněk a třešní dokonce.


Jak na postřik meruněk ? Zlatá dužina stříká kolem jako malé sluneční výbuchy. Panák znova točí rukama, . Popis: Pozdní jarní mrazíky mohou poškodit nenávratně květy meruněk. Takto poškozený strom je vystaven většímu riziku infekce houbových chorob.


Mrtvice“ meruněk a broskvoní. Infekce houbou, která způsobí . Napadá višně, třešně, meruňky , ale můžeme se s ní setkat v.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky