středa 3. května 2017

Zmarličník převislý

Na jaře, ještě před olistěním, kvete . Mnohokmenný strom keřovitého vzhledu. Středně rostoucí převislá odrůda zmarličníku. Převislá forma je velmi efektní a kaskádovité členění.


Větve jsou převislé , s okrouhlými, srdcovitými listy zelené barvy. Listy jsou zajímavého srdčitého tvaru a na podzim barví do šarlatových .

Je pravidelně rostlý rozložitý keř s roztomilými srdíčkovitými listy s červeným řapíkem a krásnou světle zelenou . Rejstřík českých názvů. Ukázka textu z časopisu Naše krásná . Od země bohatě větví. Vám připomene zmarličník japonský převislý. Cypřišek hrachonosný.


K sehnání je v několika podobách - normální, převislý C. Pendula – převislý strom. Tento pin a mnoho dalšího naleznete na nástěnce Zahrádka uživatele Andrea Landovská.

Cercidiphyllum japonicum L. JAK POZNÁME: Ekologie: V původním areálu roste v horských lesích, v nadmořských. Poblíž vstupu do parku nacházíme vícekmenné zmarličníky japonské. Nejstarší zachovalou dřevinou je zde převislý žlutě kvetoucí čimišník. Dalšími oblíbenci jsou cedr libanonský a atlaský, převislá forma jedle alžírské . BŘÍZA převislý kultivar s jemně stříhaným listem.


ZMARLIČNÍK , červenolistá forma. Téměř v centru pozemku roste listnatý zmarličník , který má na jaře. Kompozici stromů doplňuje i cedr stříbrný a zlatý převislý , hedvábné a . Synonyma (zahradnicky používaný název). Forsythia suspensa, Jirásek.


Jedná se o zářivě bílé květy uspořádané do dlouhých převislých lat. Plody u této moruše jsou černé. Zmarličníků i liliovníků je v parku větší počet. Chaenomeles kdoulovec japonica japonský. Laurocerasus vavřínovec, bobkovišeň officinalis lékařský.


Salix fragilis vrba křehká.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky