pátek 26. května 2017

Postrik na merunku

Ošetřování spočívá v aplikaci cca g dusíku na strom ve 14denním intervalu, od délky letorostů cm. Dále se aplikuje zimní nebo jarní postřik přípravky na. Na vzniku kulturních odrůd hrušní se podílely druhy hrušeň obecná Pyrus communis L. Pyrus nivalis Jacq, hrušeň polnička Pyrus communis var.


K ochraně se používá postřik působící preventivně od fáze zeleného poupěte, a to v. Popis: Na vrchní straně listů se objevují počátkem léta červené až oranžové oválné.

Provádí se postřik hrušní v době těsně před květem a poté znovu těsně po . Pěstování hrušní znovu získává na oblibě, a znovu se tak tyto ovocné stromy. Půda by měla být středně těžká, dobře propustná - hrušně nesnáší vysoké. Nov Díky výrazně zbarveným flekům, které se od léta objevují na listech hrušní,.


Rez hrušňová nebo též rzivost hrušně (Gymnosporangium sabinae) si získala i. V napadených výsadbách se postřik hrušní doporučuje před . Onemoc- nění se šíří především za deštivého počasí (ovlh- čení listů), na rozdíl od. V této době je třeba provést první preventivní postřik. STRUPOVITOST JABLONĚ A HRUŠNĚ (Ventura inaequalis) Zárodky strupovitosti přezimují na.

Delan,Topas,Dithane nebo Talent. Postřiky se pak dají aplikovat ve třech fázích na jaře. Před rozpukem hrušně. Apr U hrušně se příznaky projevují od druhé poloviny května až do června – na svrchní straně listů se tvoří žlutooranžové, později oranžové oválné . Strupovitost na plodech hrušně. Cyklus i postižení je podobné . Choroba u hrušně napadá především čepele listů, mohou však být napadeny i. U hrušní se doporučuje postřik fungicidy v době před a po odkvetení v lokalitě silného výskytu.


Podzim je stejně tak dobrý na postřik proti rzi hrušňové. Rez je houbová choroba, která napadá nejen hrušně , ale i jalovce. Tvoří oranžové skvrny a novotvary na.


Po jejich přenesení na listy hrušně se začnou tvořit známé oranžové skvrny. Postřik děláme v období těsně před květem, případně na počátku kvetení. Výskyt rzi hrušňové je vázán na přítomnost obou hostitelů, tedy hrušně a daných druhů jalovce. Mar Jestliže se v blízkosti hrušně vyskytují okrasné keře a jehličnany, pak je třeba provést také jejich postřik. Sep pravidel, jak úspěšně pěstovat hrušně.


Rzivost často přebývá na jalovcích. Prozradíme taky, jak hrušky sklízet, skladovat a hlavně, jak si na nich opravdu pochutnat.

Ošetření je dobrou prevencí a podzimní postřik je nezbytný u napadených porostů. Mnoho pěstitelů se nás dotazuje, co to mají za oranžové skvrny na listech hrušní.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky